01 / 05 / 2024

eminönü zeyrek

eminönü zeyrek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeyrek bölgesinde yer alan 26 yapı adasındaki tescilli 267 sivil mimarlık örneği parsel ile Eminönü Hanlar Bölgesi'nde 5 hanın rölöve, restitüsyon ve restorasyonlarının Büyükşehir Belediyesi'nce yapılmasını onayladı.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Ayaz tarafından kuruldu.

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

eminönü zeyrek Haberi

eminönü zeyrek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane Belediye Sarayı'nda geçen hafta yapılan Aralık ayı toplantılarında Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu'nun UNESCO'nun dünya miras sınırları içine aldığı Zeyrek Bölgesi ve Eminönü Hanlar Bölgesi ile ilgili raporlarını ele aldı. Raporda, Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü'nce Fatih ilçesi Zeyrek bölgesinde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli yapıların yeniden ihyası amacıyla çalışma yürüttüğü belirtildi.

Söz konusu alanda 26 yapı adası, 267 parseldeki tescilli sivil mimarlık örneği yapıların röleve, restitüsyon, restorasyon proje bedellerinin yüzde 60'a kadar olan kısmının İl Özel İdaresi'nden aktarılması, geri kalan kısmının da yasalar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanması talebini uygun gören komisyonun raporu, Meclis tarafından da oybirliğiyle...