05 / 05 / 2024

Emirgan korusu mülkiyeti

Emirgan korusu mülkiyeti

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı?

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı? İşte tüm merak edilenler...

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti, İmar ve Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında inşa edilen binalar üzerinde belli ücretler karşılığında kuruluyor. İşte kat mülkiyeti harcı 2021..

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti tapusu örneği 2021...

25 maddede kat mülkiyeti hukuku özeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "25 maddede kat mülkiyeti hukuku özeti" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede sitelerde kat mülkiyeti hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede sitelerde kat mülkiyeti hukuku" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı yarın başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı Prof. Etem Saba Özmen önderliğinde yarın başlıyor. 14 bağımsız konferanstan oluşacak olan dizi konferans 7 hafta sürecek.

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansları 22 Ekim'de başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferans Dizisi yayınlandı. 14 bağımsız konferansa yer verilecek olan konferans dizisi 7 hafta sürecek.

Kat mülkiyeti olmayan daire için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2005’te gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile daire aldım. sözleşmede satış bedelinin tamamının alındığı yazılı olduğu halde ilave para istenildi. Kat irtifak tapusu var ama kat mülkiyeti tesis olunmadı. Bunun için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

18  maddede sitelerde kat mülkiyeti kütüğü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat mülkiyeti kütüğü ile istem ve belgeler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Emirgan korusu mülkiyeti Haberi

Emirgan korusu mülkiyeti



Emirgan Korusu


Tanzin için hazırlık yapılıyor


   Belediyenin B. Satvet Lütfi'nin vekilinden satın aldığı Emirgan Korusu'nun tanzimi için Belediye tarafından bazı hazırlıklar yapılmaktadır. Bu arada korunun çok geniş olan arazisinin bir kısmının muhtelif nevi ve cinste nebatat yetiştirmeye elverişli bir hale sokulması düşünülmektedir. Ancak muhtelif cins ve neviden ne gibi nebatat yetiştirilebileceği hakkında tetkikler yapmak üzere İngiliz nebatat mütehassıslarından Mister Ket memur edilmiştir. İngiliz nebatatçısı, köşkün arazisinde ilmi tetkikler yaparak raporu Belediye Reisliği'ne verecektir. Bundan sonra burada mektep talebelerinin de nebatat tatbikatı yapabilecekleri şekilde muhtelif nevide nebatlar yetiştirilecektir. 


Akşam 25 Kanunusani (Ocak) 1944



Abdullah Kutalmış...