02 / 05 / 2024

emirgan korusu son durum

emirgan korusu son durum

Yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının TOKI tarafından rezidans ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığı iddiasıyla gündeme gelen Emirgan Korusu, havadan bakıldığında bölgede betonlaşma direnen son kale olduğu görülüyor.

İdris Güllüce'den Emirgan Korusu ve İztuzu Plajı açıklamaları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldığı bir televizyon programında Emirgan Korusu ve İztuzu Plajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Güllüce Emirgan Korusuna AVM yapılacağı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Emirgan Korusu'na gökdelen ve AVM yapılmayacak!

Emirgan Korusu'nun yanındaki araziye alışveriş merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiasına Emlak Konut GYO'dan açıklama geldi. Emlak Konut, koruya kesinlikle AVM yapılmayacağını ve iki katlı binalar inşa edileceğini bildirdi...

Emirgan Korusu'na AVM mi yapılacak?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), kazandıkları ihaleye konu taşınmazların bulunduğu alanın Emirgan Korusu ile hiçbir ilgisi bulunmadığını belirterek, Emirgan Korusu'nun imara açılması ve bu alana inşaat yapılmasının söz konusu olmadığını bi

Emlak Konut GYO'dan Emirgan Korusu açıklaması!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, “Emirgan Korusu’nun yakınındaki bir alanın TOKİ tarafından satışa çıkarılacağı” şeklindeki ifadesi doğrultusunda sosyal medyada yer alan haber ve paylaşımlar üzerine, kamuoyu açıklamasında bulundu.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Kanlıca Mihrabat Korusu imara açıldı!

İstanbul Kanlıca’daki 200 dönümlük boğaz manzaralı Mihrabat Korusu da imara açıldı. Koruda son günlerde günü birlik tesis inşa etmek için yoğun bir kazı ve hafriyat çalışması yapılıyor.

Tahincioğlu, İstinye'ye apart otel yapacak!

Tahincioğlu İnşaat 2016'da Kayabaşı, İstinye ve Bomonti’de satış değeri 6 milyar lira olan 3 proje satışa çıkaracak. Şirket İstinye’de Emirgan Korusu’na komşu apart otel yapacak.

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

İstanbul'da lale zamanı başlıyor!

'İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!' temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali'nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2milyon 800 bin lale dikildi.

Emlak Konut İstinye arazisi ihalesini kim kazandı?

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyar lirasını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Açık ara en pahalı proje: İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyarını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Emlak Konut İstinye arsa ihalesine 1 milyar 224 milyon TL teklif geldi!

Emirgan Korusu’na komşu olan arsada ihale süreci dün başladı, arsaya 8 talip çıktı. Tartışmalı arsaya en yüksek teklifi 1 milyar 224 milyon lirayla Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı verirken, satış toplam geliri için en yüksek teklif 3 milyar lira ile Ta

Emirgan’a komşu 3 milyarlık proje!

Emirgan Korusu’na komşu olan arsada ihale süreci başladı, arsaya 8 talip çıktı. En yüksek teklifi 1.224 milyar lirayla Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı verdi.

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında Belediye Meclisi'nde ''vatandaş yararına'' çıkarılan kararla, İstanbul Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı parklara giriş serbest bırakılmış. Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş ücreti tamamen kaldırılmış.

Validebağ Korusu'nun yapılaşmasında son karar!

Validebağ Korusu'nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı kapsamına alınmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını redderek mahkeme kararını onadı.

Validebağ Korusu'nda son durum!

ÜSKÜDAR’da bitişiğindeki arsaya yapılan camiyle gündeme gelen ve protestolara sahne olan Validebağ Korusu’nu ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Verilen iptal kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın itirazını reddetti.

emirgan korusu son durum Haberi

emirgan korusu son durum
Yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının TOKI tarafından rezidans ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığı iddiasıyla gündeme gelen Emirgan Korusu, havadan bakıldığında bölgede betonlaşma direnen son kale olduğu görülüyor. Emirgan Korusunun imara açılacağı haberleri üzerine IBB, Emlak Konut GYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllücü ile Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, haberleri yalanlanmıştı. İnşaatın Emirgan Korusu ile ilgisi olmayan başka bir alanda yapılacağı belirtilmişti. 


Bizim...