03 / 05 / 2024

emlak alım satımda gelir vergisi

emlak alım satımda gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanunu esaslarına göre; Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazancın niteliği ve vergilendiriliyor. İşte gayrimenkul alım satımında gelir vergisi ile ilgili bilgiler...

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

Döviz alım satımında kimlik zorunluluğunun ardından yeni düzenleme ile alım satıma sınır geldi ve sınır 5 bin ABD Doları olarak belirlendi.

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi Bakırköy'de Onur Yıkılmazoğlu tarafından kuruldu.

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi açıldı!

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Aldemir tarafından açıldı.

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Funda Naçar tarafından kuruldu.

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi Eyüpsultan’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Sincanlı tarafından kuruldu.

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi açıldı!

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi Tuzla’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Demirtaş tarafından açıldı.

Azad Proje Yapı İnşaat Gıda Tekstil Turizm Emlak Nakliyat Araç Alım Satım San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Azad Proje Yapı İnşaat Gıda Tekstil Turizm Emlak Nakliyat Araç Alım Satım San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Karadağ tarafından kuruldu.

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Ibrahım tarafından kuruldu.

emlak alım satımda gelir vergisi Haberi

emlak alım satımda gelir vergisi

Gayrimenkul alım satımında gelir vergisi!

Gelir vergisi hukukuna göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Değer artış kazancı vergisine tabi tutulan kazançlar:

-Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı, 

- Voli mahalleri ve dalyanlar, 

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar, 

- Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları. 


Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazancın niteliği ve vergilendirilmesi hakkında, Gelir Vergisi Kanununda iki ayrı gelir türünde düzenlemeye yer verilmiştir. Bunlardan ilki "ticari kazanç", diğeri ise "diğer kazanç ve iratlar" hükümlerinde yer alan düzenlemedir.


Ticari kazanç:...