02 / 05 / 2024

emlak hisseleri

emlak hisseleri

Borsadaki yükseliş ile döviz ve faizdeki düşüşün ekonomiye bir günlük katkısı 100 milyar liraya ulaştı. TL dolar karşısında % 5 ile 7 yılın en büyük günlük yükselişini gerçekleştirdi . Borsa 7 milyarlık rekor hacme ulaştı

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü!

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

Emlak Konut GYO'nun hisseleri uzun vadede kazandıracak!

Tera Yatırım Uluslararası Piyasalar Stratejisti Mehmet Bilal Bircan, Emlak Konut GYO'nun hisselerinin orta ve uzun vadede kazandıracağını söyledi. 

Emlak GYO'nun hisseleri öneriliyor!

FED faiz artışına gitmezken, TCMB ise marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi. Bu ortamda BİST-30'da değişiklik olmazken, en çok önerilen hisseler, Emlak GYO, Halkbank ve Garanti oldu.

Seçim sonrası inşaat şirketlerinin hisseleri yükseldi!

Seçim sonrası AKP’nin öncelik verdiği inşaat ve savunma sanayii hisseleri borsada uçtu. Vestel, Emlak GYO, Torunlar, Akdeniz Güvenlik sert yükseldi.

Ev emlak vergisi nereye ödenir?

Ev sahiplerinin yıllık olarak ödemeleri gereken vergileri arasında emlak vergisi de bulunuyor. Bir eve paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Peki, ev emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak Konut, TOKİ'den 15 arsa alıyor!

Emlak Konut, TOKİ'den 15 arsa alıyor. EMLAK Konut GYO, TOKİ'den 15 arsayı 1.53 milyar liraya almak için protokol imzaladı. mlak Konut GYO hisseleri ilk seansı yüzde 1.61 primle 2.53 liradan tamamladı.

Emlak Konut geri alım programı çerçevesinde hisse alımı yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirket paylarından olmak üzere 2,12 - 2,15 fiyat aralığından 15.000.000 adet alış işlemi gerçekleştirdi. Bu kapsamda Emlak Konut GYO hisseleri toplamı 45.700.000 lota ulaştı...

emlak hisseleri Haberi

emlak hisseleri

AK Parti'nin 13 yıllık tek parti iktidarı ile 'siyasi belirsizlik' kavramını tarihin çöplüğüne gömen piyasalar, haziran seçimlerinin ardından 5 ay boyunca yaşanan kâbustan 1 Kasım seçimleri ile uyandı. AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçları Türkiye piyasalarında adeta bayram havası estirdi. Borsa İstanbul dünyanın en fazla yükselen borsası olurken, TL de dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu. Üçüncü seçim olasılığını ortadan kaldıran tek parti iktidarının sadece bir günlük kazancı bile 100 milyar TL'ye ulaştı. 


TL DESTAN YAZDI 

Geçen haftanın son işlem gününde 2.9174 TL olan dolar, seçim sonrası ilk işlem gününe sert düşüşle başladı. Dolar, gün içerisinde 2.7580 TL ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. TL, dolar karşısında yüzde 5 ile son 7 yılın en...