05 / 05 / 2024

Emlak İhtisas Bankası nasıl çalışacak

Emlak İhtisas Bankası nasıl çalışacak

Siyahkalem CEO’su İbrahim Kahraman, şuanki konut finansman sisteminin artık sürdürülebilir olmadığını ve gayrimenkul sektörünün orta ve uzun vadeli istikrarı için Emlak İhtisas Bankası'nın kurulması gerektiğini açıkladı. 

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Emlakta nostalji: Emlak ve Eytam Bankası İstanbul'da 4 gayrimenkul kiralayacak!

3 Haziran 1926 tarihinde kurulan Emlak ve Eytam Bankası zamanında İstanbul'da gayrimenkul kiralıyormuş. Gelin hep beraber kiralanan taşınmazları inceleyelim...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

İş Bankası'ndan dev kampanya! Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemenizde 4 taksit!

Türkiye'nin en tanınan bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde! Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemenizde 4 taksit fırsatı sunuluyor. Peki, kampanya ayrıntıları neler? İşte detaylar...

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!

Emlak Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Nevzat Bayraktar kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı gündeme gelirken, konu ile ilgili Banka’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Emlak İhtisas Bankası nasıl çalışacak Haberi

Emlak İhtisas Bankası nasıl çalışacak

Emlak Konut GYO ortaklığı ile Zekeriyaköy’de 1.167 konut ile 15.000 metrekarelik açık konseptli bir çarşıdan oluşan KÖY projesini hayata geçiren Siyahkalem’in CEO'su  İbrahim Kahraman gayrimenkul sektöründe şu anda geçerli olan finansman sisteminin sürdürülebilir olmadığını dile getirdi. 

Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak görülen gayrimenkul sektörü, beyaz eşyadan kimyaya ev tekstilinden elektroniğe, mobilyadan ev dekorasyonu ve züccaciye kadar 300 farklı ana ve alt sektörün gelişimine katkı sağlıyor. 

Siyahkalem, Emlak Konut GYO ile beraber bankalarla anlaşarak iki ayrı kampanya gerçekleştirdi. Biri Şubat ve Mart aylarında hayata geçirilen “20 yıl vade” kampanyasıydı. Şu anda da “Şimdi Al 2019’da öde” kampanyası devam ediyor. 

Finansman maliyeti artıyor
İbrahim Kahraman, ''Bankalar aslında %13-%14 ile mevduat topladıkları ve bu nedenle de kaynak maliyetleri yüksek olduğu için konut kredisi verme konusunda yeteri...