18 / 07 / 2024

Emlak Komisyoncuları Derneği

Emlak Komisyoncuları Derneği

ALEKOD Başkanı Balıktay "Yabancılar gereksiz prosedürlerle yoruluyor" dedi Balıktay " Emlak sektörü biraz ağır bir sektör olduğu için her yıl olduğu gibi Haziran, Temmuz, Ağustos ayları havaların sıcak olmasından dolayı duraksama dönemine geçer. " dedi.

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Adıyamanlı emlakçılar yeni dönem için buluştu!

Adıyaman Umum Emlakçılar Derneği binasında, Başkanı Hüseyin Karatekin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Karatekin, " Vatandaşlar gayrimenkul aldıklarında tapu  takyidatını mutlaka  yapsınlar." uyarısında bulundu...

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği'nden Enver Dinçer'e ziyaret!

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği Başkanı Uğur Akbulut, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti.

Konutta ikinci el hareketliliği!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Nizamettin Aşa, "Bundan birkaç ay önce alım kararını öteleyenler ikinci elde düşen fiyatları görüp artık fırsata çevirmek istiyor." dedi..

Evrim Kırmızıtaş, American Milli Emlakçılar Derneği'ne üye oldu!

Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "American Milli Emlakçılar Derneği" üye olan ilk Türk emlak danışmanı oldu...

Emel Onur, Amerikan Milli Emlakçılar Derneği'nin Türkiye Temsilcisi oldu!

Lead Consulting Group CEO’su Emel Onur, Amerikan Milli Emlakçılar Derneği (NAR) Başkanı tarafından Türkiye Temsilcisi olarak atandı. 

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 12.5 bin TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 12 bin 500 TL bağış yaptı.

Evrim Kırmızıtaş Yeryüzü Derneği'ne destek veriyor!

Emlak Sektörünün ödüllü danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş Başaran bu yıl kent bahçeleri gönüllüsü olarak Yeryüzü Derneği’ne destek veriyor.

Gayrimenkul alırken uzman emlakçılara başvurulmalı!

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Koç, gayrimenkul satın alacaklara tavsiyeler verdi. Koç, uzman emlakçılara başvurulması gerektiğini belirtti.

Emlak Komisyoncuları Derneği Haberi

Emlak Komisyoncuları Derneği

Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay emlak sektöründeki satışlarda olağan bir duraksama olduğunu söyledi. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 30'luk kaybın yaşandığını vurgulayan Balıktay "Bu duraksamanın da belli sebepleri var. Emlak sektörü biraz ağır bir sektör olduğu için her yıl olduğu gibi Haziran, Temmuz, Ağustos ayları havaların sıcak olmasından dolayı duraksama dönemine geçer. Çünkü gayrimenkul alan insanlar genelde yaşlı insanlardan oluşuyor. Bunlar da aşın sıcakta tatil yapmak istemeyen insanlar. Onların gelme zamanlan ilkbahar ve sonbahar aylan oluyor genelde. Bir ikinci sebep bütün Orta Doğu'da hala devam eden olumsuz şartlar. Bunlardan mutlaka Türkiye de etkileniyor. 

Üçüncü olarak Avrupa'da devam eden ekonomik kriz tam manasıyla sona ermiş değil. En büyük gayrimenkul satışlarımızın olduğu ülke Rusya. Rusya'da devalüsyon oldu. Devalüsyon neticesinde...