06 / 05 / 2024

emlak komisyoncusunun bilmesi gerekenler

emlak komisyoncusunun bilmesi gerekenler

Emlak terimlerinden biri olan ve günlük hayatta da sıkça karşılaştığımız emlak komisyonculuğu nedir? Emlak komisyoncusu ne iş yapar?sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Emlakçı komisyon sözleşmesi 2015!

Emlak Komisyoncusunun, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanması gerekiyor. Aksi halde sözleşmesiz hizmet verilemiyor. İşte emlakçı komisyon sözleşmesi 2015...

Emlakçının görevi nedir?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçının bazı yükümlülükleri de bulunuyor. Emlakçının bilmesi gerekenler nelerdir? Peki, emlakçının görevi nedir?

Emlakçıya verilen komisyon muhasebe kaydı!

Emlakçıya verilen komisyon muhasebe kaydı aşağıda anlatılıyor. Gayrimenkul satış işlemleri ve kiralama işlemlerinde emlak komisyoncusunun almış olduğu komisyon tutarını hesaplamak için örneklere yer veriliyor...

Emlakçı nedir?

Emlakçı nedir?: Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapmaya Emlak beyannamesi düzenlemeye muktedir olarak portföy oluşturan kişiye deniyor. Emlakçının bilmesi gerekenler haberimizde yer alıyor...

Emlak komisyoncusunun görevleri!

Emlak komisyoncusu kimdir, emlak komisyoncusunun görevleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

emlak komisyoncusunun bilmesi gerekenler Haberi

emlak komisyoncusunun bilmesi gerekenler

Emlak komisyonculuğu nedir? 


Emlak alım satım ve kiralama işlerinde alıcı ile satıcı arasında bağlantı sağlanma işine emlak komisyonculuğu deniyor. Emlak komisyonculuğunu sağlayan kişiye de emlak komisyoncusu ya da emlakçı deniyor. 


Emlak komisyonculuğu bir nevi aracılık mesleğidir. Emlak komisyonculuğu yani emlakçılık odalar ve yetkili kuruluşlar tarafından verilen bir sertifika ile yapılıyor. Peki emlakçılar neler yapar? Emlakçıların görevleri nelerdir? Neler emlak komisyoncusunun yapması gereken işlerdir?


Emlak komisyoncusu, bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneterek,bunların satış, kiralama sözleşmesini yapmaya, Emlak beyannamesi düzenlemeye muktedir olarak; portföy oluşturur,pazarlama teknikleriyle gayrimenkulün sunumunu yapar.


Emlakçı tapu mevzuatı bilmelidir. Tapu İşlemleri yapmak için  (İpotek, Kat irtifakı kurma, Kat mülkiyeti kurma, ifraz ve tevhit, Trampa, Cins değişikliği, Hibe (bağışlama), Taksim (paylaşım), Tashih (düzeltme)  Belediyelerden  aplikasyon, bölge imar planı çıkarma,harita ve plan okumasını,...