29 / 04 / 2024

emlak konut sektör analizi 2014

emlak konut sektör analizi 2014

Emlak Konut GYO, Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkilerinin incelendiği ayrıntılı bir rapor yayınladı. Dalgalanma balon değil konut ihtiyacı sürüyor...

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

Konut sektörünü kurtarmanın önemi ve faturası!

Konut sektöründe stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ortaya çıkmaya başladı.Emlak Konut GYO; tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespiti için KONUTDER, GYODER ve İNDER'le bir envanter çalışması hazırlandığını duyurdu. 

Kayıtdışı emlakçılar sektörü olumsuz etkiliyor!

FIrst Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, kayıtdışı emlakçıların, konut sektöründe gerek ekonomik gerekse de itibar anlamında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. 

Konut sektörü 2018 yılını kampanyalarla karşıladı!

Konut sektörü 2018 yılında kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Emlak Konut 84 ay 0 faiz, Sinpaş'tan Türkiye'ye süper plan, Emlak Konut'tan yüzde 30'a varan indirim kampanyası gibi kampanyalar ev sahibi olmak isteyenleri bekliyor...

Aydın'da konut sektörü hareketlendi!

Bazı bankalar tarafından konut kredisi faizinin yüzde 1'in altına indirilmesi Aydın'da konut sektörünü canlandırdı. Emlak ofisi işletmecisi Mahmut Yörük, ''Kredilerin yüksek olması konut satışlarının düşmesine neden. Bankalar faizlerini biraz daha indirirse vatandaşlar ev satın alabilecek" dedi.

Rekabet ortamı konut sektörünü hareketlendirecek!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Fatih Topal, "Özel bankaların da bu tür özel indirimleri gitmesi durumunda bu pasta bölünecek, rekabet ortamı oluşacak ve rekabet ortamının oluşması ile konut sektörü hareketlenecek" dedi.

Konut sektörü yeniden canlanacak!

Konut projelerinin Emlak Konut şemsiyesi altına alınması ve daha uygun koşullarda alıcılara satılması kararlaştırıldı. Bununla durgunlaşan konut sektörü yeniden canlandırabilir, zordaki müteahhitlere nefes aldırabilir...

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

emlak konut sektör analizi 2014 Haberi

emlak konut sektör analizi 2014

Emlak Konut GYO'nun raporuna göre, sektör büyüme potansiyelini sürdürüyor. Fiyattaki dalgalanmalar balon olarak yorumlanamaz.


EMLAK Konut GYO, Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkilerinin incelendiği ayrıntılı bir rapor yayınladı. ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ isimli rapora göre Türkiye'de orta ve alt grubun konut ihtiyacı yoğun olarak sürüyor. Orta üst ve lüks segmentte de talep artarak devam ediyor. İnşaatın Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olmaya devam edeceğinin belirtildiği raporda ayrıca, "Demografik ve ekonomik gelişmelere bakıldığında sektörün daha çok potansiyel içerdiği görülecektir. Fiyatlardaki dalgalanmalar balon olarak adlandırılmamalı" denildi....