03 / 05 / 2024

emlak ofisinde bulunması gereken araçlar

emlak ofisinde bulunması gereken araçlar

Emlakçılık kanunu olarak bilinen Türk Emlakçılık Standardı ile emlak komisyonculuğu / emlak müşavirliği faaliyetinin saygın bir konuma getirilmesi, müşterilerle karşılıklı güven ve tüketiciye hizmet ilkelerine uyulması amaçlanıyor...

Yapı Kayıt Belgesi alanlar emlak beyanında bulunacak!

İmar barışından yararlanmak isteyenler için İzmit Belediyesi yetkililerinden önemli açıklama geldi. Yetkililer, Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların emlak beyanında bulunması gerektiğini hatırlattı.

Emlak vergisi yapılandırma için yarın son gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre yarın bitiyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekiyor...

Altın Emlak Çatalca yatırım günleri başladı!

Altın Emlak Yatırımcı Günleri kapsamında 1-2 Aralık tarihlerinde Çatalca ofisinde yatırım fırsatları sunuluyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yatırım günleri sektörümüzde bir ilk. Temsilcilerimizin bölgelerindeki fırsat niteliğindeki portföyleri yatırımcılar ile buluşturuyoruz.

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..

Engin Caner: Emlak sektörünün geniş yelpazesi var!

Dörtler İnşaat ve Emlak ofisinde çalışan Engin Caner, emlak sektörünün gelişimini ve günümüzdeki durumunu anlattı. İşte o röportaj..

Emlak vergisi büyükşehir belediyesi sınırlarında 2 kat fazla ödeniyor!

Emlak Vergisi konusu yaklaşık 24 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Sahip olunan gayrimenkullerin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde bulunması durumunda, yüzde 100 artırımlı Emlak Vergisi ödemek gerekiyor.

Kayseri'de emlak ofisinde cinayet!

KAYSERİ'de emlakçılık yapan 37 yaşındaki Cuma Çiğdem ile arkadaşı 33 yaşındaki Özgür Altan, kent merkezindeki ofisinde öldürüldü. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Hep İstanbul satış ofisinde 'İyi Yaşam Sohbetleri' başladı!

Tekfen Emlak Geliştirme, HEP İstanbul projesinde hayata geçirmeyi planladığı “İyi Yaşam’’ konseptini anlatmak ve bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek bilgileri paylaşmak için HEP İstanbul satış ofisinde bir dizi “İyi Yaşam Sohbetleri” planlıyor.

Emlak ofisinde olması gerekenler!

Emlak komisyoncularının Ticaret veya Ticaret Odası veya Sanayi ve Ticaret veya Esnaf Sanatkarlar Odası bünyesinde kurulan Emlâk Meslek Odalarına kayıt olmaları gerekiyor. Peki, bir emlak ofisinde olması gerekenler nelerdir?

Hüseyin Cahit Süzer vefat etti!

Süzer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer’in kardeşi Hüseyin Cahit Süzer (62), dün İstanbul Bahçeşehir’deki Defne Sitesi’ndeki emlak ofisinde silahla yaşamına son verdi.

Emlak Konut Batışehir dükkan ihalesi!

Emlak Konut Batışehir dükkan ihalesi saat 10:00'da Batışehir satış ofisinde gerçekleşecek. 121 cadde dükkanı ve 3 bin 226 daireden meydana gelen projede dükkan fiyatları 166 bin TL'den başlıyor.

Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Bina, arsa ve arazi gibi emlak satın alan kimselerin satın aldıkları taşınmaz mal için bildirimde bulunması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl yapılır? Emlak bildirimi nerede yapılır?

CNR Emlak Fuarı’na Arap ilgisi devam ediyor!

CNR ve House of Consultancy işbirliği ile CNR Emlak Fuarı’na getirilecek Suudi Prens Turki Bin Mohammed Bin Nasser Bin Abdulaziz Al-Saud’un ülkeye önemli yatırımlarda bulunması bekleniyor.

emlak ofisinde bulunması gereken araçlar Haberi

emlak ofisinde bulunması gereken araçlar


Emlakçılık kanunu!


TÜRK EMLAKÇILIK STANDARDI

Emlak Komisyonculuğu / Emlak Müşavirliği Hizmetleri – Genel Kurallar


0 Konu, tarif, kapsam

0.1 Konu

Emlak komisyonculuğu / Emlak müşavirliği faaliyetleri

Bu standart, emlak komisyoncularının ticari faaliyetlerini ifa ederken uymaları gereken genel kuralları düzenlemektedir.


0.1 Gerekçe

Günümüz koşullarında emlâk komisyonculuğu adı altında yürütülen faaliyet ticaret odası ve esnaf odasına kayıtla çift başlı olarak yürütülmektedir. Bu noktada kazanç elde etme amacı doğrultusunda ticari faaliyet terimi kullanılarak bu faaliyetin yürütülmesi esnasında uyulması gereken kurallar belirlenmiştir.


0.2 Amaç

Bu standardın amacı emlak komisyonculuğu / emlak müşavirliği faaliyetini saygın bir konuma getirerek, müşterilerle karşılıklı güven ve tüketiciye hizmet ilkelerince sürdürülebilmesini, çağdaş bir biçimde mekan donanım ve organizasyonun sağlıklı yürütülebilmesi ile bulundurulması gerekli araç ve gereçlerle istihdam edilen kişilerin özellikleriyle ilgili genel ilkeleri kapsar.


0.2 Gerekçe

Bu standardın düzenlenme amacı olarak,...