04 / 05 / 2024

emlak sertifikası almak istiyorum

emlak sertifikası almak istiyorum

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Umut Kolcuoğlu, Gayrimenkul sertifikasına ilişkin düzenlemelerden bahsetti. İşte Kolcuoğlu'nun sertifikayla ilgili tüm detayları anlattığı haber...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Milli Emlak Eylül 2023 ihalelerini peş peşe duyurdu! Konut imarlı arsa almak isteyenler hemen bakın!

Yeni bir arsa veya arazi almak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 42 bin liraya konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı! 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı... 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın...

Arsa almak isteyenlere müjde! Birikmişi olanlar hemen Milli Emlak’a koşun! İşte detaylar!

Milli Emlak arsa almak isteyenlere büyük fırsatlar sunuyor. Bursa Nilüfer’de arsa satışı yapılacak. İşte detaylar!

Milli Emlak 75 bin TL'ye arsa satacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

Peş peşe satışa çıkardığı arsa ve arazilerin ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 70 bin TL'ye arsa satıyor. İşte arsa almak isteyenlerin merakla beklediği o ihale ilanı...

Milli Emlak'tan 50 bin TL'ye arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler aman dikkat!

Peş peşe satışa çıkardığı arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 40 bin 500 TL'ye arsa satacak. İşte arsa almak isteyenlerin radarına giren o ihale ilanı...

Milli Emlak'tan 30 bin TL'ye arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler dikkat!

Satışa sunduğu arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 30 bin TL'ye arsa satacak. İşte arsa almak isteyenlerin merakla beklediği o ihale ilanı...

Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak o ilde imarlı arsa satacak!

Arsa almak isteyen vatandaşların merak ettiği Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan konut alanı imarlı arsa için de satış ihalesi düzenliyor. 

 Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak 21 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Arsa almak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Niğde'de yer alan konut alanı imarlı arsayı da satışa çıkardı.

Emlak Konut GYO'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama tarafından yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 2. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 63 gün vadeli 150 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama 180 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 41 gün vadeli, 180 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı. 

emlak sertifikası almak istiyorum Haberi

emlak sertifikası almak istiyorum

Gayrimenkul sertifikaları geçtiğimiz günlerde borsada işlem görmeye başladı. Mevzuatımızda uzun zamandır yer almasına karşın hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında uygulamaya geçirilmesiyle bu konu son günlerde sıklıkla gündeme geliyor. Uygulamayla amaçlanan, gayrimenkul projelerine finansman sağlayarak kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması.


Gayrimenkul sertifikasına ilişkin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılıyor. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 2013 yılında yürürlüğe girmesini takiben çıkartılan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan kapsamlı değişiklikler ile son halini aldı. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir ve nasıl işler?


Gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul üzerinde belirli bağımsız bölümleri veya bağımsız bölümlerin belirli alanlarını temsil eden ve inşa edilen veya edilecek olan bir gayrimenkul projesinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen bir menkul kıymet. Bu sermaye piyasası aracı, ihraççılara gayrimenkul projeleri için alternatif finansman imkânı sağlarken, yatırımcının...