05 / 05 / 2024

emlak takası

emlak takası

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır?

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

Isparta'da Iphone X ile arsa takası ilanı!

Isparta’da sosyal medya üzerinden cep telefonu ile tarla takas edileceğine ilişkin ilan veren emlakçı fenomen olmayı başardı. 

Turyap emlak takas sistemi nedir?

Turyap yeni projelerden yer almak isteyen ve elindeki 2. el gayrimenkulünü bir an önce satmayı planlayanlara yönelik emlak takas hizmeti sunuyor. Peki  ​Turyap emlak takas sistemi nedir?

Tapu Takas ile güvenli para transferi mümkün!

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

Değişim Merkezi yeni ofisini tanıttı!

2004 yılında kurduğu Garanti Barter ile barter sektöründe önemli işbirliklerine imza atan ve 10 yıl içinde “emlak takas”, “Sarı Etiket” ve “yapbitakas.com” markalarını kuran Değişim Merkezi gerçekleştirdiği davet ile yeni ofisini tanıttı.

Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?

Emlak takası nasıl yapılır?

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır?

Villasını iPhone 6 ile takas edecek!

Adını açıklamayan ve satışı emlakçı aracılığıyla gerçekleştirmek isteyen şahıs, 5 bin dolar olan son fiyatın da yatırımcılardan ilgi görmemesi üzerine iki katlı, üç odalı evi iPhone 6 veya 32 GB'lık yeni bir iPad ile takas edebileceğini duyurdu...

Konut sektörü Emlak Takas Merkezinde buluşacak!

Türk Barter International A.Ş, "Emlak Takas Merkezi" ile barter ortak pazarında bulunan her türlü gayrimenkul alım ve satışını karşılamaya yönelik yeni bir platform oluşturdu

Emlak Konut GYO'dan 2 büyük kampanya!

Emlak Konut GYO tarafından satışa sunulan Kent Plus Mimarsinan ve Selimpaşa Emlak Konutları için yeni bir kampanya başlatıldı.

Selimpaşa Emlak Konutları'nda 516 TL taksitle!

Emlak Konut GYO'nun Selimpaşa Emlak Konutları'nda fiyatlar 109 bin TL'den başlıyor.

emlak takası Haberi

emlak takası

Emlak takası nasıl yapılır?

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek emlakların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takas yapılabiliyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır? 


Farklı il veya ilçedeki taşınmaz malların takas istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor. 


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılır ve...