13 / 05 / 2024

emlak vergi yatırma

emlak vergi yatırma

Emlak vergisi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi yatırma tarihleri 2015 ne zaman?

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Doya Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Doya Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de 2.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Dündar Altundaş ve Orhan Yerdelen ortaklığında kuruldu.

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Mil Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mil Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Dilek Şahin tarafından kuruldu.

Kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiranın banka aracılığı ile ödenmesi zorunluluğu bulunuyor. Ancak ev kirasında belli bir limitin altı elden de ödenebiliyor. Peki, kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

Amiran Kurumsal Emlak Pazarlama Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amiran Kurumsal Emlak Pazarlama Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da  200 bin TL sermaye bedeli ile S.Amırhosseın Shojaedın tarafından kuruldu.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Partner Emlak Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Partner Emlak Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yıldıray Uçar tarafından kuruldu.

Mekan Emlak Gayrimenkul Bandırma'daki konut stokunu eritiyor!

Uzun yılların kazandırdığı tecrübesi ve isabetli fiyatlandırmasıyla bilinen Mekan Emlak Gayrimenkul, Bandırma ve Gönen bölgesinde konut stokunu eritiyor. Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

emlak vergi yatırma Haberi

emlak vergi yatırma

Emlak vergisi yatırma tarihleri 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. 1319 sayılı kanun kapsamında esasları belirlenen emlak vergisi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ile emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Vergi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak veriliyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1.


İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2.


Arazilerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1.


Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3.


Emlak vergisi yatırma...