06 / 05 / 2024

emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir

emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Lüks konut vergisi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021 yılında yürürlüğe girecek. Emlak vergisi değeri 5 milyon liranın üzerinde birden fazla konutu olanlar vergiye tabi olacak. Lüks bir konutta hisse sahibi olanlar da lüks konut vergisini ödeyecek.

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

5 soruda emlak vergisi 2020!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen her şey...

12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...

5 soruda emlak vergisi 2019!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emlak Vergisi ödeyenler dikkat!

Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.

Emlak Vergisi'ne 2020'de ne kadar zam gelecek?

Yeniden Değerleme Oranı’na (YDO) göre Emlak Vergisi en az yüzde 11.28 oranında zamlanırken,  tapu harcına da en az yüzde 22.5 oranında zam yapılacak...

5 soruda emlak vergisi borcu yapılandırma 2018!

Vergi affı ile devlet, vergi borcu olan vatandaşlarla barışıyor. Aftan emlak vergisi borcu olanlar da yararlanabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu olanlar borçlarını nasıl yapılandıracak?

Emlak vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi için son 5 gün kaldı. Verginin 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gerekiyor. 

5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte 5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018..

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir Haberi

emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir

Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 2015 yılı için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Ödemeler 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelere vergi cezası uygulanıyor.


Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri "tek mesken muafiyeti" olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Ayrıca muafiyetten habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler 5 yıllık vergi ödemelerinin iadesi için de talepte bulunabiliyor.


Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir? Emlak vergisi 5 yıllık muafiyetinden kimler faydalanabilir?


Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet, yeni inşa edilen binalardaki...