29 / 04 / 2024

emlak vergisi banka ödeme

emlak vergisi banka ödeme

2015 Kasım vergi takvimine göre 30 Kasım'a kadar verginin 2. taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Vergi, banka aracılığı ile de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

Emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri borçlarını bağlı oldukları belediyeye ödüyor. Başka şehirdeki taşınmazın vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

2015 Kasım vergi takvimine göre 30 Kasım'a kadar verginin 2. taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Vergi, banka aracılığı ile de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

Emlak vergisi banka kampanyaları 2015!

Vergi mükellefleri, borçlarını belediyeye nakit olarak ödeyebildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeyebiliyor. Bankalar ödemede birtakım kampanyalar yapabiliyor. İşte emlak vergisi banka kampanyaları 2015...

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?: Bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi banka ödeme Haberi

emlak vergisi banka ödeme

Emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. 2015 Kasım vergi takvimine göre 30 Kasım'a kadar verginin 2. taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor.


Yeni inşa edilen binalardan konut alan mükelleflere, emlak vergisi için beş yıl süre ile  “geçici muafiyet” uygulanıyor. Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi borcu, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesinde ödeniyor. Emlak vergisi ödemek için mükellef kimlik belgesi yeterli oluyor.


Vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.  Emlak...