01 / 05 / 2024

emlak vergisi kim öder

emlak vergisi kim öder

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümklü oldukları vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Peki, vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Kimler emlak vergisi ödemez?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, emlak vergisini 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olanların, ev hanımlarının, gazilerin, işsizlerin, dulların, yetimlerin ve emeklilerin ödemeyebileceğini söyledi.

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Emlak vergisi kimlere muaf?

Gayrimenkul sahipleri her yıl emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. Ancak belirlenen bazı özelliklere sahip gayrimenkul sahiplerinden söz konusu vergi talep edilmiyor. Buna göre emlak vergisi kimlere muaf?

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Vergi takvimine göre emlak vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kim ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

2017 emlak vergisi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlayacak. Peki kim ne kadar vergi ödeyecek? İşte 2017 emlak vergisi hesaplama örneği..

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

İşte emlak vergisi ödeyenler!

1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için veriliyor. Peki, emlak vergisini kim öder? İşte emlak vergisi ödeyenler..

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Daire satışında emlak vergisi!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmazlar için emlak vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, yıl içinde dairenin satışının yapıldığını düşünelim. Daire satışında emlak vergisini kim öder?

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ödenecek tutar nasıl hesaplanır? 2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi borcu kime ait?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Peki, gayrimenkulün el değiştirmesi halinde o senenin emlak vergisi borcu kime ait? Vergiyi kim öder?

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

emlak vergisi kim öder Haberi

emlak vergisi kim öder


Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında ''vergiden muaf vakıfların binaları'' konusu kaleme aldı. İşte, Bumin Doğrusöz'ün yazısı..

Emlâk Vergisi Kanunu'nun 4/m maddesi ile “Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıflara ait binalar” vakıf senedindeki cihete tahsis edilmek şartıyla emlâk vergisinden muaf tutulmuştur.

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakfın vakıf senedinde yazılı maksadının bir hastane veya okul işletmek gibi, ancak iktisadi işletme biçiminde işletilebilecek olmasının muafiyet açısından bir önemi yoktur. Çünkü bu gibi işletmelerin vergiden muaf olarak işletilmesine Kurumlar Vergisi Kanunu elvermemektedir. Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 1/1-ç maddesi ile dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeleri mükellefler arasına alınmış ve bu işletmelerin kazançları verginin konusuna dâhil etmiştir.

Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıfların maksatlarını gerçekleştirmek amacıyla ticaret sicil memurlukları nezdinde iktisadi...