03 / 01 / 2025

emlak vergisi neye göre ödenir

emlak vergisi neye göre ödenir

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenmesi gereken vergi oluyor. Vergi gayrimenkul sahipleri tarafından her sene belli aylarda ödeniyor. Peki, emlak vergisi neye göre ödenir?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi miktarı neye göre belirlenir?

Emlak vergisi, kişi başına kayıtlı her bir mülk için ödeme için alınan tutardır. Mülkün birden fazla sahibi varsa, vergi her birinin payı oranında alınır. Vergilendirmenin amacı, mülkiyette edinilen gayrimenkuldür. Vergi, miktar ve değer sınırlaması olmaksızın her birim için ayrı ayrı hesaplanır.

Emlak vergisi hakkında her şey!

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor ve 30 Kasım’a kadar devam edecek. Peki Emlak Vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor?

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Emlak vergisi neye göre ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenmesi gereken vergi oluyor. Vergi gayrimenkul sahipleri tarafından her sene belli aylarda ödeniyor. Peki, emlak vergisi neye göre ödenir?

Emlak vergisi neye göre belirlenir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmaza sahip olan kişilerin 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi neye göre belirlenir?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi neye göre ödenir Haberi

emlak vergisi neye göre ödenir

Emlak vergisi neye göre ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenmesi gereken vergi oluyor. 1319 sayılı kanun kapsamında esasları belirlenen emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor.


Vergi bedeli, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Mesken, işyeri, arsa ve arazi vergi hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1.


İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2.


Arazilerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1.


Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3.


Emlak vergisi yukarıdaki oranların taşınmazın değeri üzerinden hesaplanması ile bulunuyor. Örneğin değeri 300 bin...