09 / 05 / 2024

emlak vergisi taksidi ne zaman

emlak vergisi taksidi ne zaman

1319 sayılı kanun gereğince; emlak vergisini, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Peki, iki taksitte ödenebilen emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit 2020!

Belediyelere ödenen emlak vergilerinin 2. taksidi için ödeme tarihi yaklaştı. İşte emlak vergisi 2. taksit 2020 ödeme tarihleri... 

Emlak Vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidi 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Ev kadınları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemeyecekler. 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. 2017 yılı emlak vergisinin ikinci taksidi arazi, arsa ve binalar için1 Aralık mesai bitimine kadar belediyelerin emlak servislerinde ve PTT şubelerinde ödenebiliyor. 

Mamak'ta emlak vergisi için son gün 31 Mayıs!

Emlak vergisi ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin ilk taksidi ödemesi 31 Mayıs'ta sona erecek. Mamak Belediyesi vatandaşları ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Kimler emlak vergisi ödemiyor?

Emlak Vergisi'nin ikinci taksiti için tanınan süre bir ay sonra bitecek. 2015 yılma ilişkin Emlak Vergisi'nin ilk taksidi Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenmişti. Verginin ikinci taksidi ise Kasım ayı içinde ödenmek zorunda.

Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 1 Haziran'da sona erdi. Peki, 2015 emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman ödenir?

Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?

Emlak Vergisi; bina (mesken, işyeri) ve arazi (arsa, arazi) gibi taşınmaz mallar için ödenen vergiye emlak vergisi deniyor. Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi taksidi ne zaman Haberi

emlak vergisi taksidi ne zaman

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Kanun gereğince; bina vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmayan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartı ile kendilerine ret ve iade olunur. 


Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre 1 Mart'ta başlayacak olan verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona erecek.


Vergi...