02 / 10 / 2024

emlak vergisi tutarını öğrenme

emlak vergisi tutarını öğrenme

2014 yılına ait emlak vergisinin en geç 2 Hazirana kadar ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi mükellefleri bu sene ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi tutarları 2014..

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Belediyelerden emlak vergisi atağı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında belediyelerin emlak vergisi politikalarını kaleme aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Tapu harçları ve emlak vergisi düşürülmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, bir defalık “değer artışı affı ile gayrimenkullerin gerçek değerine getirilmesi koşuluyla tapu harçları ve emlak vergisi oranlarının düşürülmesini önerdi.

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Emlak vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor!

Geçen sene gayrimenkul satın alanlar dahil, emlak sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor. Vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor..

Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

emlak vergisi tutarını öğrenme Haberi

emlak vergisi tutarını öğrenme

Emlak vergisi tutarları 2014!

Emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. İlk taksitlerin en son 2 Haziran'da ödeneceği emlak vergisinde kim ne kadar ödeyecek? Kimler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulacak, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İkinci taksitlerin Kasım ayında tahsil edildiği emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Söz konusu taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


Emlak vergisi tutarları..

Ödenecek vergi tutarı, taşınmazın rayiç bedeline ve türüne göre değişkenlik gösteriyor.2014 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1              ...