27 / 04 / 2024

emlak vergisi tüzel kişiler

emlak vergisi tüzel kişiler

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Tek konutu bulunanlar için 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı!

Mülk sahipleri kendilerine veya mülklerine özel durumlarda vergi avantajının devam edip etmediği araştırıyor. İşte 10 soruda vergi 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı...

Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Emlak Vergisi son ödeme tarihi ne zaman? işte Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Ev emlak vergisi 2019!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2019 ne kadar?

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Emlak vergisi alan bankalar!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahipleri tarafından her sene iki taksit ile belediyeye ödeniyor. Ödemeler anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. İşte emlak vergisi alan bankalar..

Emlak vergisi oranı kaçtır 2017?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs sonuna kadar ilgili belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi oranı kaçtır 2017? Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için senede iki taksit ödeniyor.

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

emlak vergisi tüzel kişiler Haberi

emlak vergisi tüzel kişiler

Torba tasarı olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bütün maddeleri kabul edildi ancak daha önce alınan karar nedeniyle tasarının tümü oylanmadı.

Kabul edilen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre,tüzel kişiliği kaldırılan köylerde Emlak Vergisi Kanunu'na göre alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020'ye erteleniyor.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre elektrik dağıtım şirketlerinin denetimleri haricinde de genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan, yerinde olmayan armatür veya direklere ilişkin eksiklerin giderilmesine ilişkin süre verilecek. Belirlenen sürelerde eksiklerin giderilmemesi durumunun tespiti ile belirlenen her bir direk veya armatür için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Enerji...