24 / 07 / 2024

Emlak yatırımlarını nereye yapmalıyız

Emlak yatırımlarını nereye yapmalıyız

Yatırımcının, büyük şehirlerdeki lüks konutları bir kenara bırakıp daha küçük piyasalara bakmasının vaktinin geldiği belirtiliyor. Savills, alternatif varlıklar için küresel gayrimenkul piyasalarını tarayanlar için bir rapor hazırladı.

Emlak yatırımlarında yeni dönem! Yüzde 40 indirimle konut sahibi olacaksınız!

Emlak yatırımlarında blockchain ile yeni bir dönem başlıyor. Miracle Estate’in blockchain temelli emlak satışı projesi, 2 yılda, yaklaşık yüzde 40 indirimle konut sahibi olma ve yatırım yaparak kazanma fırsatı sunuyor.

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

2024 Türkiye emlak piyasası kapsamında yatırımların en gözde olduğu 3 şehir tek tek açıklandı. Peki hangi şehirler ve ilçeler gayrimenkul yatırımında ön planda? İşte ayrıntılar...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Epli tarafından kuruldu.

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Bayram Şafak ve Yahya Şafak Şafak ortaklığında kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

GYODER 'Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller' etkinliği 31 Mayıs'ta! 

GYODER 'Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller' etkinliği 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 13:30 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.

Emlak yatırımlarını nereye yapmalıyız Haberi

Emlak yatırımlarını nereye yapmalıyız

Araştırmada, prim yapması muhtemel ikinci lig şehirler ile tatil beldeleri incelendi. Küresel ekonomik hiyerarşi içinde hızlı yükselmesi beklenen şehirler bu açıdan cazip olarak görülüyor. Gelecek 10 yılda bu trend gayrimenkul piyasasındaki yatırımların yönünü çizecek.


Küresel gayrimenkul piyasasında yatırımlar yeni bir safhaya geçiyor. Dünya genelinde yatırımcılar yıllardır en büyük şehirlere odaklanırken, artık konut yatırımı tercihlerinde daha ‘maceracı bir ruhla’ hareket etmeye başladılar. Yatırımcı artık son 10 yılda fiyatların yüzde 100’den fazla arttığı pahalı merkezlerden uzaklaşarak ‘ikinci lig’ olarak nitelenen ve yeni yükselişe geçen daha küçük şehirler ile tatil beldelerine yöneliyor. ABD ve Avrupa’da küçük şehirlerde konut alımlarının cazibesi artarken, refah düzeyinin yükseldiği Asya’daki şehirler ve tatil yerlerindeki alımlar gelecek birkaç yıl sektörün en yakından takip edeceği trendler. 


Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından...