21 / 05 / 2024

emlakçı esnafı

emlakçı esnafı

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Sahte emlak ilanlarına dikkat!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TİNEMOD) Başkanı Ayhan Taflan internet sitelerindeki sahte emlak ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İzmirli emlakçılar yetki belgelerine kavuştu!

İzmirli emlakçılar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sınavlar ile yetki belgelerine kavuştu. 

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Emlak danışmanlarından hükümete esnaf paketi çağrısı! 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara yönelik  esnaf destek paketi açıklanmıştı. Emlak danışmanları konuyla ilgili emlakçılara yönelik de destek paketlerinin artırılmasını bekliyor. 

Emlakçılardan destek talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, "Devletimizin de emlakçı esnafın yanında durarak gereken ekonomik desteği vermesini istiyor ve talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

emlakçı esnafı Haberi

emlakçı esnafı

Uzmanlar 2016 yılında konut ve arsa satışlarının rekor düzeye ulaşılacağını beklediklerini belirtse de geride bıraktığımız yıl emlakçı esnafının pek de yüzünü güldürmedi. Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy Kayseri Gündem özel açıklamalarda bulunurken, sektörün geldiği noktayı ve emlakçilik mesleğinin giderek zor bir hal aldığını anlattı. Sözlerine odaya kayıtlı 350 üyelerinin bulunduğunu belirterek başlayan Atasoy; "2015 bizim açımızdan durgun geçti. Bizim anlam veremediğimiz bir durum var. TÜİK'in sonuçlarına baktığımız zaman 2014 yılına nazaran 2015'e baktığımızda % 10'luk bir gayrimenkul satış fazlalık durumu mevcut. Oysa baktığımızda piyasa çok durgun geçti. Bilindiği üzere 2 tane seçim atlattık ve vatandaşımız bundan etkilendi. 'Seçimler bitsin' muhabbeti yapıldı. Bundan dolayı da emlak piyasası durgun geçti. Zaten satış yapılan gayrimenkullerin 3'te ipotekli, 3'te 2'si ise ipoteksiz...