30 / 04 / 2024

emlakçı nasıl açılır

emlakçı nasıl açılır

Emlakçılık yapmak için gereken şartlar konusunda bu iş için herhangi bir diplomaya gerek olmadığını söyleyebiliriz. Ancak emlak ofisi açmak için yapılması gereken bir çok işlem vardır. Bu işlemlerden haberimizde bahsedeceğiz...

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Pandemi emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birinci yılını geride bırakan pandemi sürecini emlak sektörü ve dijitalleşme açısından değerlendiren Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, pandeminin emlak sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik analizi...

Çin istilası ile başa nasıl çıkılır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Çin istilası ile başa nasıl çıkılır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Emlak Konut'un borç ödeme kampanyasından nasıl faydalanılır?

Emlak Konut GYO tarafından 20 Ekim'de başlatılan borç ödeme kampanyası "Borcunu Öde Fırsatı Yakala" sloganıyla duyurulmuştu. 50 projenin dahil olduğu kampanya 11 Aralık'a kadar devam edecek. Peki Emlak Konut'un borç ödeme kampanyasından nasıl faydalanılır?

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Devlet desteği, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı için yapılıyor. Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Kira arttırım davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi konusunda kimi zaman mal sahibi ile kiracı anlaşmazlık yaşayabiliyor. Bu durumda kira arttırım davası açılabiliyor. Peki, kira arttırım davası nasıl açılır?

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

Tapu ifraz davası nasıl açılır?

İfraz işlemi, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılması işlemi oluyor. Peki, tapu ifraz davası nasıl açılır? İşte dava örneği..

Temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralama süresince kiracılar, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının kira bedelini ödememesi halinde tahliye davası açılabiliyor. Peki, temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

emlakçı nasıl açılır Haberi

emlakçı nasıl açılır


Emlakçılık yapmak için gereken şartlar!


Emlakçılık günümüzde oldukça popüler olan bir meslek. Bir çok emlakçı bu işten oldukça kâr etmekte. Kazanılan para emlakçının emlakcılık yaptığı şehir ve muhite göre kat ve kat artabilmektedir. Tabi emlakçının sahip olduğu müşteri sayısı da çok önemlidir.


Emlakçı olmayı düşünen gençler liseden sonra iki yıllık emlakçılık bölümü okuyabilirler. Bu şekilde hem bu işi en temelinden öğrenmiş olur hem de alacakları diploma ile ilerde emlak ofisi açabilirler. Şu an ki mevcut uygulamada emlakçı açabilmek için herhangi bir diploma gerekmemektedir. Yalnız yapılan yasal düzenlemeler ile yakın bi gelecekte bu ortadan kalkacak ve sadece ilgili diploma ve belgelere sahip olanlar emlak ofisi açabilecek işletebilecektir.


Dediğimiz gibi şu an da Türkiye’de emlakçı olmak için herhangi bir diplomaya sahip olma şartı aranmamaktır....