01 / 05 / 2024

emlakçı Salim Taşçı

emlakçı Salim Taşçı

Tayyip Erdoğan'ın "Çok şikâyet var" dediği öğrenci evleri konusunu, Ankara'nın en eski emlakçısı Salim Taşçı, Aydınlık'a değerlendirdi. Tartışmaların, emlak sektörüne de büyük zarar verdiğini söyledi...

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Milli Emlak, Sivas’ta yüzde 50 indirimle 46 arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Sivas ili, Divriği ilçesine bağlı 46 araziyi satışa çıkardı. Divriği Milli Emlak Şefliği tarafından satılacak arsalar için peşin ödemeye yüzde 20 indirim imkânının sunulacağı öğrenildi.

Milli Emlak'tan 31 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcıların merakla beklediği Ekim 2022 ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Bayburt'ta da konut imarlı arsa satacak.

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcıların merakla beklediği yeni ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Muş'ta da konut imarlı arsa satıyor.

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Milli Emlak Yozgat'ta konut alanı imarlı arsa satıyor! Arsa almayı düşünenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Yozgat Merkez ilçesi, Eskipazar II. Mıntıka Mahallesi'ndeki konut alanı imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 30 Haziran tarihinde saat 14:15'te gerçekleştirilecek.

Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak Sivas'ta imarlı arsa satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sivas'ta arsa satıyor. Söz konusu arsanın satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Milli Emlak Yozgat'ta konut alanı imarlı arsa satıyor!

Yozgat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Yozgat Merkez'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

2 bin TL'nin altında kiralık ev kalmadı!

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiracıların 2 bin Türk Lirası tutarındaki bir konutu kiralayabilmeleri için ceplerinde en az 10 bin TL para olması gerektiğine dikkat çekti. Salim Taşçı, kira fiyatlarına ve kira fiyatlarında yükselişin nedenlerine ilişkin konuştu.

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını sürecinde adeta uçuşa geçen yazlık ve kırsal bölgelerdeki villa fiyatları düşmeye başladı. Emlak müşaviri Salim Taşçı, villalara olan talebin düşmesi sebebiyle fiyatlarda yöresine göre üçte bir hatta yarıya yakın düşüş öngördüklerini belirtti.

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını artırdı mı?

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşçı, Türkiye'de ne zaman konut kredileri ucuzlasa hemen sonrasında konut fiyatlarının yükseldiğini, haksız zam fırtınası estiğini belirtti...

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

emlakçı Salim Taşçı Haberi

emlakçı Salim Taşçı

Tayyip Erdoğan'ın "Çok şikâyet var" dediği öğrenci evleri konusunu, Ankara'nın en eski emlakçısı Salim Taşçı, Aydınlık'a değerlendirdi. Tartışmaların, emlak sektörüne de büyük zarar verdiğini söyleyen Taşçı şöyle konuştu: 


'Kızlı erkekli şikâyeti almadım' 


"Fuzuli'nin bir sözü var: 'Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok.' Kırk yıllık emlakçıyım, hiçbir mülk sahibi, evini öğrenciye 'kızlı erkekli kalınacak" diye vermez. Ya da kimse ev kiralamaya kızlı erkekli gelmez. Daha da önemlisi, hiçbir ev sahibinden, apartman yöneticisinden 'bu evde kızlı erkekli kalıyorlar, apartman sakinleri rahatsız' diye bir şikâyet duymadım. Öğrenci evlerine ilişkin şimdiye kadar duyduğum tek şikâyet, yüksek müzik sesi konusunda. Bu da 40 yıllık meslek yaşamımda ya bir kez ya da iki kez karşıma çıktı. Ama bunun dışında başka bir şikâyet, hele hele ahlaki yönden...