27 / 04 / 2024

Milli Emlak, Sivas’ta yüzde 50 indirimle 46 arazi satacak!

Milli Emlak, Sivas’ta yüzde 50 indirimle 46 arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Sivas ili, Divriği ilçesine bağlı 46 araziyi satışa çıkardı. Divriği Milli Emlak Şefliği tarafından satılacak arsalar için peşin ödemeye yüzde 20 indirim imkânının sunulacağı öğrenildi.



Sivas’a bağlı Divriği ilçesinde 46 adet tarla vasfındaki arazi satışa çıkarıldı. Divriği Milli Emlak Şefliğinin satışa çıkardığı arazilerin 42 tanesinin Yağbasan, birinin Avşarcık, birinin Höbek ve iki tanesinin de Ödek köylerinde yer aldığı öğrenildi.

Söz konusu araziler için 5 Aralık 2023 Salı günü açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek. İhale işlemleri saat 08.30’da başlayarak 17.00’a kadar devam edecek.

Söz konusu arazilerin büyüklüğünün 1.450 metrekare ile 13 bin 889 metrekare arasında olduğu öğrenildi. Arazilerin satışı Milli Emlak Şefliği tarafından yapılacağı için peşin ödemelere yüzde 20 indirim imkânı sağlanacak.

Milli Emlak, Sivas’ta yüzde 50 indirimle 46 arazi satacak!

İLAN DETAYLARI

Arazilerin geçici teminat bedellerinin 4 bin 500 TL ile 63 bin TL ve muhammen bedellerinin ise 15 bin TL ile 210 bin TL arasında değiştiği kaydedildi.

 

 

AÇIKLAMALAR:

             

1- Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen Hazinenin maliki bulunduğu 42 (kırkiki) adet taşınmazın satış  ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile karşılarında belirtilen tarih ve saatlerde; 4 (dört) taşınmaz malın irtifak hakkı ihalesi, 2886 sayılı Yasanın 51. maddesine göre Pazarlık Usulü ile Divriği  Kaymakamlığında  (Milli Emlak Şefliği) odasında  toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.

2- İhalelere ilişkin şartnameler, mesai saatleri dahilinde Divriği Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği) hizmet binasında görülebilir veya bedelsiz olarak temin edilebilir.

3- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Tedavüldeki Türk Parası cinsinden Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektubu ( süresiz ve limit içi olması, bunların teminat mektubunda görünmesi, teyit yazısının ibrazı),  teminat mektubu dışındaki geçici teminatların ise nakden  Divriği Malmüdürlüğü  (Muhasebe  Servisi ) veya  Malmüdürlüğü veznelerine (makbuzun açıklama kısmında talep edilen taşınmaz  için yatırıldığı belirtilecektir) yatırılması ve  ihale saatine kadar makbuzlarının İhale Komisyonuna sunulması gerekmektedir.

b)Yasal yerleşim yerini gösterir belge (ikametgah ilmuhaberi) 

c)Tebligat için Türkiyede adres göstermeleri (Adres Beyanı)

d) Gerçek kişiler için T.C. kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı örneği (aslı, ihale sırasında ibraz edilecek), özel kişiler adına vekaleten ihaleye giren kişilerden noter tasdikli vekaletname, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerin idari merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri ve vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (a) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri zorunludur.

4- İsteklilerin ihale saatine kadar ihale Komisyonuna ulaşmış olması kaydıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderebilirler. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez.

5- Taşınmaz malların satış bedelleri talep edilmesi halinde 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000.TL'yi,  bu sınırlar dışında ise 1.000.TL'yi geçmesi halinde en az 1/4 ü peşin yatırılarak geri kalan kısım en fazla 2 (İki) Yıl da taksitlerle kanuni faiziyle birlikte ödenir.Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. 

6-Satışa sunulan taşınmazların Genel Yönetim kapsamındaki idareler dışındakilere satılması halinde satış bedeli üzerinden işlem bedeli olarak; satış bedelinin 5 milyon TL. ye kadar olan kısmı için % 1 (Yüzdebir) , 5 milyon TL. den 10 milyon TL.ye kadar kısmı için % 0,5 (Bindebeş), 10 milyon TL.yi aşan kısmı için % 0,25 (onbindeyirmibeş) oranında döner sermaye hizmet bedeli ihale kararının ihale üzerinde kalana (Müşteriye) tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde müşteri tarafından satış bedeli haricinde peşin ve defaten ödenecek olup, bu bedelin ödenmemesi halinde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat Hazineye gelir kaydedilir.

7- Hazineye ait taşınmazların satışı KDV'ye tabi olmadığı gibi ferağ işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim, harçtan ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 (Beş) yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır.  

8- İrtifak Hakkı Tesisi ihalesinin onayını müteakip, fiili kullanım olmaksızın taşınmazın ifraz, tevhit, terk vb. işlemlerinin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi yadauygulama projelerinin hazırlanması, onaylatılması ve ilgili Kamu İdarelerinden gerekli izin ve ruhsatların alınması için üzerinde ihale kalan yatırımcıya 1 yıl süreli ön izin verilecektir.

9- Komisyon gerekçelerini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İHALE BİLGİLERİ http:www.milliemlak.gov.tr adresinden ve ayrıca https://sivas.csb.gov.tr/ adresinde de görülebilir.

 

İLAN OLUNUR

O ilde bir iş yeri satılacak!

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

Kahramanmaraş'ta 19 Bin 418 kalıcı konutun inşası tam gaz devam!


Geri Dön