28 / 04 / 2024

emlakçı sorumlukları 2015

emlakçı sorumlukları 2015

Emlak alım satım işlemlerimde etkin olarak yer alan, alıcı-satıcı arasındaki ilişkileri sağlayan,bu ilişkilerin gerçekleşmesi ile kar elde eden emlakçının belirli sorumlulukları bulunuyor.Emlakçı sorumlulukları nelerdir?

Emlak Konut 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı.

Emlak Konut 2015'te 6,32 milyar TL'lik satış yaptı!

2015 yılı satışı hedefini 6,75 milyar TL olarak duyuran Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılında 6,32 milyar TL'lik satış yaptı. 2015'te Emlak Konut tarafından 10 bin 453 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirildi.

Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı.

Emlak Konut 2015 hedef değerlendirmesini yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Emlak Konut 2015 hedef değerlendirmesini yayınladı.

Bursa'da gayrimenkul fiyatları arttı!

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın desteğiyle Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Kasım Raporu yayımlandı.

Konut satış fiyatı en çok Antalya'da arttı!

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın desteğiyle Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Kasım Raporu yayımlandı.

Konut fiyatları Kasım'da en çok Antalya'da arttı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Kasım ayı raporu yayınlandı. Antalya, metrekare başına yüzde 3,08 değer artışıyla kiraların en çok yükseldiği il oldu.

3. Havalimanı emlak fiyatlarını uçurdu!

3. Havalimanı ile ilgili e-ticaret platformlarından sahibinden.com, projenin etkilediği ilçelerde Emlak Endeksi 2015 Ekim ayı emlak verilerini açıkladı. 3. Havalimanı'nın geçtiği güzergahlarda emlak fiyatları artmaya devam ediyor.

3. havalimanı çevre ilçelerde emlak fiyatlarını artırdı!

Türkiye’nin en büyük ilan ve e-ticaret platformlarından sahibinden.com, projenin etkilediği ilçelerde sahibindex Emlak Endeksi 2015 Ekim ayı emlak verilerini açıkladı.

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Yeşilköy'de CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı, 2015 yılında yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Edirne’de satılık emlak fiyatları düştü!

Türkiye'nin önemli e-ticaret platformlarından sahibinden.com, Edirne'ye ait sahibindex Emlak Endeksi 2015 Eylül ayı emlak verilerini açıkladı.

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri CNR Emlak Fuarı'nda buluştu!

İnşaat, emlak ve gayrimenkul sektörünün zirve adresi Emlak Fuarı 2015, CNR Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Sektör temsilcilerinin yatırımcılara ve müşterilere açılan kapısı niteliğindeki fuar 8 Kasım'a kadar açık kalacak.

emlakçı sorumlukları 2015 Haberi

emlakçı sorumlukları 2015

Emlakçı sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal alıcıları ile satıcılarını biraraya getiren emlakçılar, taşınmaz malların daha hızlı bir şekilde alıcısına ulaşması için görev alıyor.


İşkur emlakçılar için bazı sorumluluklar sıralıyor.

İşkur'un emlakçının görevleri olarak sıraladığı işlemler ise şöyle;


1.Saha (alan) çalışması yapmak,


2.Müşteri portföyünü (arz-talep yönünden) değerlendirmek,


3.Emlak kayıtlarını cins, tür, bölge ve fiyatlarına göre listelendirmek


4.Pazarlama stratejisi oluşturmak


5.Yazılı pazarlama teklifleri hazırlamak


6.Tanıtım ve promosyon çalışmaları yapmak,


7.İlan verilecek emlakları belirlemek,


8.Alıcıya ve kiracıya tercihleri doğrultusunda seçenekler sunmak


9.Satıcı ve kiraya verenler için pazarlama yetki sözleşmesi yapmak,


10.Kiracı ve alıcı için tellaliye sözleşmesi yapmak


11.Emlakın satışına ve kiralanmasına yönelik alternatiflerde bulunma gibi danışmanlık hizmeti işlemlerini yapmak


12.Emlakın pazarlanmak üzere hazır duruma getirilmesini sağlama, resmi  belediyelerden emlak imar durumu belgesi alma, kiracıya ve alıcıya emlakın genel durumu ve genel giderleri konusunda bilgi verme vb. gibi pazarlama...