02 / 05 / 2024

emlakçı ücreti

emlakçı ücreti

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor. Peki, anlaşma sağlanması halinde emlakçı ücretini kim öder?

Emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

Eğer gayrimenkulunuzu emlakçı aracılığıyla alıyor veya satıyorsanız, belirlenen oranlarda bir komisyon ödemeniz gerekiyor. Peki, emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

Yenişehir Evleri'nde başvurular başladı! THY ve Emlak Konut GYO projesi başvuru ekranı 2023!

'THY Emlak Konut Arnavutköy Projesi başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar, ödeme planı nasıl?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

Emlakçılık ücreti nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Nurettin Bilici ve Av. Serdar Öden bugünkü köşesinde emlakçıların ücretini kaleme aldı. İşte Prof. Dr. Nurettin Bilici ve Av. Serdar Öden'in 'Emlakçı (taşınmaz simsarlığı) ücreti' başlıklı yazısı...

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Birol Polat: Emlak pazarlama geleceğin mesleği!

Emlak İstasyonu CEO’su Birol Polat, emlak pazarlama işi hakkında konuştu.Polat, global emlak zincirlerine nazaran yüzde 30-40 daha ucuza franchise giriş ücreti aldıklarını belirtti.

Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti!

Ispartakule Evleri'nde daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Kura yöntemiyle satışa çıkan proje İstanbul Avcılar'da hayata geçiriliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti!

Kura çekimi 12 Temmuz'da gerçekleşecek olan Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti!

Emlak Konut GYO ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 1.849 adet daire bulunuyor.Peki Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti kapsamında iki grup için ne gibi farklılıklar olacak?

TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projenin ruhsatı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü alındı. Proje Emlak Konut GYO ve TOKİ imzası taşıyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule'de 15 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Kurayla satışa sunulan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

emlakçı ücreti Haberi

emlakçı ücreti

Emlakçı ücretini kim öder?

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor.


Emlakçının müşteri portföyündeki alıcı ve satıcılar ya da mal sahibi ile kiracılar bir araya gelerek anlaşma sağlayabiliyor. Anlaşmanın yapılması sözleşmenin imzalanması halinde emlakçıya belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.


Emlakçı ücreti alım satım ve kiralama işlemlerinde farklı oranlarda ve farklı kimselerdan tahsil ediliyor. Peki, Emlakçı ücreti 2016 ne kadar? Emlakçı ücretini kim öder?


ALIM - SATIM

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV



Emlakçının tapu işlemleri!




Işıl Seren...