06 / 05 / 2024

emlakçılar koronavirüs

emlakçılar koronavirüs

Ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında birçok işletme kapandı ya da iflasla karşı karşıya kaldı. Emlakçılar, kendilerine destek sağlanmadığını dile getirerek, koronavirüs süreci için yardım talep etti.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Gayrimenkul sektörü mercek altında! Firmalar, şahıslar, emlakçılar herkes denetime girebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını merceğe aldıklarını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre piyasada spekülasyon yapan firma, şahıs ya da emlakçılar denetime girebilir. Gayrimenkul kazancını doğru beyan etmeyenler de incelemeye tabi olacak.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Emlakçılar portföylerini nasıl oluşturabilir?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Özgür Demirci bugünkü köşesinde emlakçıların portföylerini nasıl oluşturabileceğini kaleme aldı. İşte Özgür Demirci'nin 'Emlakçılar aramasın' başlıklı yazısı...

İzmirli emlakçılar yetki belgelerine kavuştu!

İzmirli emlakçılar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sınavlar ile yetki belgelerine kavuştu. 

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Emlakçılar destek paketi bekliyor!

Ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında birçok işletme kapandı ya da iflasla karşı karşıya kaldı. Emlakçılar, kendilerine destek sağlanmadığını dile getirerek, koronavirüs süreci için yardım talep etti.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

emlakçılar koronavirüs Haberi

emlakçılar koronavirüs

Ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında birçok işletme kapandı ya da iflasla karşı karşıya kaldı. 

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; Kovid-19 salgını sürecinde zor duruma düşen esnaflar, borçlarla uğraşırken 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihlerinde tam kapanma uygulanmasına karar verilmesi esnafın mağduriyetlerini çoğalttı. Tam kapanma döneminden sonra açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi önlemleri nedeniyle işlerini durdurmak zorunda kalan esnaflara iki grup şeklinde destek sunacaklarını duyurdu. Açıklamaya göre; birinci grupta kahvehane kafe, düğün salonları, kantinler kırtasiyeler, internet kafeler, lunapark gibi işletmeler bulunuyor. Bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin TL'lik hibe ödenecek. İkinci grupta ise, kaporta, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingirler ve tuhafiyeciler bulunuyor. Önceki destek ödemelerindede bulunan...