08 / 07 / 2024

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki

Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, evlerin günlük ve saatlik olarak kiraya verilmesine tepki göstererek, ahlak polislerini göreve davet ettiğini söyledi.

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Bankalar açıkladı! 500 bin TL'nin 92 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında da bir gevşeme yaşanmış oldu. Buna göre, mayıs ayı mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor ve 500 bin TL'nin 3 aylık (92 günlük) getirisi ne kadar?

Günlük demir fiyatı: İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar oldu? Demire zam geldi mi? 6 Mayıs demir fiyatları

Günlük demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminde yer alıyor. Demir fiyatlarına zam geldi mi? Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? İnce ve kalın demir fiyatı kaç lira? 6 Mayıs 2024 demir fiyat listesi...

İlanı görenler inanamadı! Çeşme'deki villanın 107 günlük kirası yok artık dedirtti!

İzmir Çeşme'deki villanın 107 günlük kira bedelini görenler gözlerine inanamadı. Ayayorgi ve Dalyan arasında yer alan tripleks dairenin fiyatını görenler kiralık değil satılık fiyatı zannetti. 

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Bankalar muslukları açtı! 1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizinin ne kadar olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte banka banka faiz oranları...

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Marıana Shtukovetska tarafından kuruldu.

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki Haberi

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki

Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, evlerin günlük ve saatlik olarak kiraya verilmesine tepki göstererek, ahlak polislerini göreve davet ettiğini söyledi


Günlük ve saatlik kiralanan evlerle ilgili ilanların Manisa’da yaygınlaşması, emlakçılar tepki gösterdi. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kentte hiçbir emlakçının günlük saatlik kiralık ev kiralamadığını belirterek, "Bütün emlakçıları gezdim. Günlük evlerle ilgili mesleki olarak bizim hiçbir alakamız yok. İnternet sitelerinde bunları görüyoruz. Bunlar çok yanlış. Emniyetin ahlak polisini göreve davet ediyorum. Bu kişiler bizim mesleğimizi rencide ediyorlar. Bence bu iş kanuni de değil. Saatlik dendiği zaman herkesin kafasında soru işareti oluşuyor. Bizim uzaktan yakından alakamız yok. Ben tek tek bütün emlakçılara gittim. Sosyal medya üzerinden bunu yapıyorlar" dedi. 


Derneğe gelen şikayetler üzerine kendisinin de bu ilanları veren kişilerle müşteri gibi...