29 / 07 / 2024

emlakçılardan kredi almak

emlakçılardan kredi almak

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor..

Konutta vergi oyunu! Emlakçılar; gayrimenkul, emlak ve arsa işlerinden zengin olmanın yolunu böyle buluyor...

Kredi ile emlak, gayrimenkul ve arsa almak isteyenlere emlakçıların yaptığı vergi oyunu ortaya çıktı.. Bazı emlakçılar, vergiden dolayı, gayrimenkullerin fiyatlarını yükseltiyor ya da kredi ile çekilecek tutarın miktarını azaltıyor. İşte detaylar..

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

Konut satışlarının durmasının ardından emlakçılar da işsiz kaldı. Yılbaşından beri İzmir'de 700 emlak ofisinin kapandığı belirtilirken; sektörden yeni kredi kampanyası çağrısı geldi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Emlakçılardan kayıt dışılığa önlem önerisi geldi: Bir kereye mahsus istisna istiyorlar!

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi, değerin ekspertiz raporuyla tespit edilmesi ve katlamalı emlak vergisi son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, emlakçılar da söz konusu düzenlemelerin hayata geçmesi için bir kereye mahsus istisna öneriyor

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Sadece yetki belgesi olan emlak danışmanlarından hizmet alın!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu son toplantısında emlak ilanlarında usulsüzlük yapan emlak sitelerini mercek altına alarak konut almak isteyenleri sadece emlak danışmanlarından hizmet almaları konusunda uyardı.

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

TCMB'nin kiraların düşmesi için önerilerine emlakçılardan tepki! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut ve kira fiyatlarındaki artış hızının yavaşlaması için sahip olunan eve göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi önermişti. Söz konusu öneriyi emlakçılar değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Opel Corsa'da Şubat kampanyası! 150 bin TL kredi sıfır faizle! Araba almak isteyenler bayilere akın etti!

Otomotiv devi Opel, yeni Corsa modelinde 150 bin TL kredi sıfır faizle dev kampanya başlattı. Araba almak isteyenler Opel Corsa'nın güncel fiyatını araştırmaya başladı. 2024 Opel Corsa ne kadar?

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Çin, emlak piyasasını istikrara kavuşturmak için ülkenin "beyaz liste" mekanizması kapsamındaki ilk kalkınma kredisiyle birlikte yeni destek tedbirleri uygulamaya başladı.

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Fiat Egea'da 200 bin lira kredi, sıfır faiz kampanyası başladı! Araba almak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

Ocak ayına özel Fiat otomobil markası, Egea modeli için 200 bin lira kredi, sıfır faiz 12 ay vade fırsatı ile araba almak isteyenlere büyük imkan sunuyor. Peki Fiat Egea 2024 fiyatı ne kadar? 

emlakçılardan kredi almak Haberi

emlakçılardan kredi almak

Son yedi ayda konut satışlarının yüzde 9.7, bankadan kredili satışları yüzde 32 gerilemesi sonrası gayrimenkul sektöründe emlakçılar banka kredisi verme işine soyundular.


İstanbul’un çok hızlı büyüyen ve konut projeleri ile dikkat çeken Esenyurt, Kayabaşı, Altınşehir ve Halkalı gibi ilçelerinde konut satışları düşen emlakçıların, kredi skorları kötü olan kişilere bankalardan kredi aldıkları belirtiliyor.


Edinilen bilgiye göre, ortada hiç bir konut satışı olmamasına karşın daha önce banka şubelerine oto galerileri gibi ev satın alan konut kredisi müşterisi götüren emlakçılar, şimdi de bireysel krediye ihtiyaç duyan müşteri götürüyor.


Emlakçı bölgesinde işsiz, kendi işinde nakit sıkıntısı çeken veya herhangi bir nedenle ihtiyaç duyduğu bireysel krediyi kredi skorunun kötü oluşu yüzünden alamayan kişilere bankaya hazır dosya götürerek aracı oluyor.


Bazı büyük bankaların konut satışında emlakçıların dosya götürmesine sıcak...