09 / 05 / 2024

Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir

Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir

Emlak sektöründe meclise sevk edilen kanun tasarısının sanki emlakçıların bütün dertlerine çare olacağı gibi bir hava estiriliyor. Peki Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir?

Türkiye'de emlakçılık çoğu zaman kayıt dışı ek gelir olarak yapılıyor! Nasıl olmalıydı? 

Finansal yönetim danışmanı Dr. İbrahim Can, X sosyal medya hesabından emlakçılar ile ilgili bir paylaşım yaptı ve emlakçılığın nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Altın yatırımcıları, ABD'den gelecek olan kritik kararın sonucunu beklerken ekonomsitlerden açıklamar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? çalışanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatının belli bir süresi ve şartları vardır. İşte o şartlar!

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir Haberi

Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir

Emlak sektöründe meclise sevk edilen kanun tasarısının sanki emlakçıların bütün dertlerine çare olacağı gibi bir hava estiriliyor. Burada getirilecek bir sınav ve sertifika zorunluluğunun, sektörün prestiji dahil birçok olumsuzluğa çare olmayacağını şimdiden söyleyebilirim. Türkiye çapındaki 100.000’in üzerindeki emlakçının çok daha vasıflı ve bilgili olması amacından yola çıkılmasına rağmen burada getirilecek sertifikasyon sisteminin istenilen saygınlığı yaratamayacağı ve bu sertifikaların eşe dosta dağılacağı, ya da en iyi ihtimalle biraz para ve üç beş günlük uyduruk bir kurs ile yürütüleceğine de bugün itibariyle kişisel garantimi veriyorum.


Açık konuşmak gerekirse bugün dünya çapında bir mesleki bir donanıma sahip kılmayı amaçlayan kapsamlı bir eğitim programı yürütülecek olursa en fazla 1.000 kişinin mesleğine devam etmesi şansı olabilir Türkiye’de. Maalesef bu sektörde yeralan insan kaynağının çok büyük...