30 / 04 / 2024

Emlakçının görevleri nelerdir

Emlakçının görevleri nelerdir

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçının bazı yükümlülükleri de bulunuyor. Emlakçının bilmesi gerekenler nelerdir? Peki, emlakçının görevi nedir?

Emlakçının görevleri nelerdir?

Emlak alım-satım, kiralama işlerinde alıcı-satıcı ya da kiralayan-kiracı arasında aracılık yapan emlakçının görevleri nelerdir? Emlakçı neleri yapmakla yükümlüdür? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değeri belli 4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değerleme raporu yayımlandı. Söz konusu projenin KDV hariç ve KDV dahil pazar değerleri belli oldu. İşte o rakamlar...

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değeri 4.7 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değerini açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın son dakika değeri...

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi kuruldu!

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi bugün bayrampaşa'da Nurgün Güngören tarafından kuruldu.

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Emlak vergisi son gün 2021!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi son gün 2021 ne zaman? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisinde son gün ne zaman?

Her yıl iki kez eşit taksitlerle ödenen emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde sona yaklaşılıyor. Mayıs'ta başlayan emlak vergisinde son gün ne zaman? İşte detaylar...

Emlak vergisinde son gün ne zaman?

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor? Emlak vergisinde son gün ne zaman? İşte emlak vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

Çağrı Emlak'ın acı günü! Galip ve Celal Çınar'ın annesi vefat etti!

İstinye esnaflarından Çağrı Emlak’ın sahibi Galip-Celal Çınar kardeşlerin annesi vefat etti...

Hürriyet Emlak’ın yeni CEO'su Theo Mseka oldu!

Theo Mseka, 3 Eylül tarihi itibariyle Hürriyet Emlak'ın Chief Executive Officer (CEO) görevine atandı. 

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

Emlakçının görevleri nelerdir Haberi

Emlakçının görevleri nelerdir

Emlakçının görevi nedir?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapmaya Emlak beyannamesi düzenlemeye muktedir olarak portföy oluşturan kişiye emlakçı deniyor.


Emlakçının tapu mevzuatı bilmesi gerekiyor. Tapu İşlemleri yapmak için  (İpotek, Kat irtifakı kurma, Kat mülkiyeti kurma, ifraz ve tevhit, Trampa, Cins değişikliği, Hibe (bağışlama), Taksim (paylaşım), Tashih (düzeltme) Belediyelerden aplikasyon, bölge imar planı çıkarma, harita ve plan okumasını, şehir planlarını incelemesini bilmesi gerekiyor. Kadastro mevzuatını bilmesi gerekiyor.  Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi alma, Mortgage, Konut kredi sistemini bilmesi gerekiyor. 


Gayrimenkul hukuk mevzuatını bilmelidir. İmar, iskan, kat mülkiyeti, kamulaştırma kanunlarını bilmesi gerekiyor.  Emlak vergisi, KDV, V.UK bilmesi gerekiyor. Emlakçının bilmesi gerekenler kadar görevleri de bulunuyor. Emlakçının görevleri aşağıda yer alıyor;



Emlakçının görevleri nelerdir?


İşkur'un emlakçının görevleri olarak sıraladığı işlemler ise...