20 / 05 / 2024

emlakta kasko

emlakta kasko

'Taslakta konuta uygun bir madde bile yok. Hep tencere, tava, buzdolabı gibi taşınabilir mallar üzerine kurulmuş' diyen inşaatçılar. 'Konut yasası isteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çıkmaya hazırlanıyor

Kasko fiyatları enflasyonu aştı! Araç başına 8 bin 437 liraya yükseldi!

TÜİK 2023 enflasyonu yüzde 62 olurken,  araç kasko fiyatlarından yılın ilk 11 ayında yüzde 95'lik artış yaşandı.

Kasko şirketleri mesleğe özel indirim yapıyor? Hangi mesleğe, ne kadar indirim uygulanacak?

Sigorta firmaları riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uygulamaya başladığını açıkladı. Bu indirimlerden yalnız meslek sahibi değil, aileleri de faydalanabiliyor. İşte haberin detayları...

Emlakta 2024 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 2024 yılında emlak piyasasına ilişkin "Emlakta 2024 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

Fiyatlar dengesini yitirdi! İşte kasko değerlerindeki son durum

Araç ve yedek parça maliyetlerinin yüksekliği, vatandaşları kasko poliçelerine daha çok yönlendiriyor. Ancak bu talep artışı kasko fiyatlarında da bir yükselişi beraberinde getiriyor. Piyasada kasko bedelleri ne durumda?  İşte son dönem kasko piyasası hakkında bilgiler...

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Türkiye’de her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor. Sigorta şirketleri ise kasko oranını artırabilmek amacıyla klasik kaskoya kıyasla fiyatı yüzde 30 ile 60 bandında daha ucuz yeni kasko paketleri çıkartmaya başladı. Bu kapsamda, son 1 senede ucuz kaskolara olan talep 3 katına varan oranlarda arttı.

Kasko fiyatları üçe katlandı! Şirketler bazı modellere kasko yapmıyor! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Araç fiyatlarındaki artışın ardından gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrildi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış gösterdi" ifadesini kullandı.

Kasko poliçelerinde mekanik arıza teminatı da olmalıdır!

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Garantisi biten 3 yaş üzerindeki araçların kasko marifetiyle mekanik arızalar için sigortalanması, artan yürütme maliyetleri karşısında tüketicilerin talep ettiği önemli hizmetlerden biri” ifadesini kullandı.

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

emlakta kasko Haberi

emlakta kasko

Konutçuların en önemli gündem maddesi ise taslaktaki 'sigorta' düzenlemesi. Buna göre artık konut firmaları maketten satışlarda, projenin tamamlanacağına dair garanti verecek. Maliyet endişesi taşıyan konutçular, 'Ekspertiz şirketleri puanlamalar yapsın. Firmanın riski puanına göre ölçülsün' görüşünde.


Fi Yapı'nın teslim edilmeyen daireleri, gözleri yeni tüketici kanunu taslağındaki 'sigorta' maddesine çevirdi. Taslağa göre artık konut firmaları maketten satışlarda, projenin tamamlanacağına dair garanti vermek zorunda olacak. Bunu da projeyi sigortalayarak yapabilecekler. Ancak bazı sektör temsilcilerine göre sigorta, projelere yüzde 2-3'lük ekstra bir maliyet olarak geri dönecek. Bu maliyet de bir şekilde tüketiciye yansıtılacak. Sigorta sisteminin projelerini zamanında teslim eden firmalara avantaj sağlaması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, pazara keyfi giriş çıkışların da sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor.  Yeni Tüketici Kanun taslağının belli maddelerinin sektörün önünü tıkayabileceğini, konutun...