04 / 05 / 2024

Emlakta komisyon

Emlakta komisyon

Emlak sektöründe komisyonun aslan payını yabancı şirketlerin elde ettiği belirtiliyor. Kurumsallaşmakta geç kalan Türk emlakçılar, yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere ka

Benzin ve motorine 1.55 TL'lik yeni zam! Sürücülere komisyon yansıtılacak!

Akaryakıt fiyatları peş peşe yapılan zamlarla her gün gündeme geliyor. Şimdi de benzin ve motorinde 1.55 TL'lik komisyon zammı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Akaryakıtta bu sefer işler değişti: Karta yüzde 3,3'lük komisyon zammı, nakite indirim geliyor!

Bankaların yüksek komisyon oranlarına tepki gösteren akaryakıt istasyonları, nakit ödemede indirim, kartlı ödemede ise yüzde 3,3'lük komisyon tutarının vatandaşlara yansıtılması BDDK'ya çağrı yaptı. İşte ayrıntılar...

EPGİS başkanı Aktaş; "Kartta komisyon kalksın 2 litreyi bedava verelim"

Akaryakıt istasyonları ile bankalar arasında yaşanan kredi kartı komisyon konuları uzun zamandır devam eden bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, çözüm önerisi arayan akaryakıt firmaları "nakit alım" konusunu gündeme getirdi. 

Emlakta 2024 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 2024 yılında emlak piyasasına ilişkin "Emlakta 2024 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.

Kredi kartı ile akaryakıt alanlar yandı! Ocağınıza incir ağacı dikilecek! Bankalar 1.000 TL'de 30 TL komisyon alıyor

Kredi kartı komisyonu son güncelleme ile yüzde 3 seviyesine yükseldi. Yani 1000 liralık bir işlem için 30 TL komisyon olarak yansıyacak.

Emlakta 2023 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Emlakta 2023 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, borsa üzerinden döviz alımına yüzde 30 komisyon uygulanacak...

Emlakta komisyon Haberi

Emlakta komisyon

Emlak sektöründe komisyonun aslan payını yabancı şirketlerin elde ettiği belirtiliyor. Kurumsallaşmakta geç kalan Türk emlakçılar, yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere kaptırıyor. 


Hali hazırda gayrimenkul cennetine dönen Türkiye'de sektör son yıllarda kentsel dönüşümle ivme kazandı. Daire ve iş yeri satış bedelleri üzerinden komisyon alarak para kazanan gayrimenkul danışmanlığı şirketleri, yabancıların konut edinmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası'nın ardından cirolarını artırmaya başlarken, klasik tarzda iş yapan emlakçılar bu gelişimi yakalayamadı. 


Büyük şirketler bu konuda "Karşımızda kurumsal bir Türk firması göremiyoruz" derken, yabancı sermayeli franchise veren gayrimenkul danışmanlığı firmaları büyük firmaların ihtiyacına cevap veriyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Türk zincir emlak modelini geliştirmeye çalıştıklarını, büyük taahhüt firmalarının yerli emlakçıyı...