19 / 05 / 2024

Emlakta rant vergisine dikkat edin

Emlakta rant vergisine dikkat edin

Orta Vadeli Program'da yer alan "emlakta rant vergisi"ne inşaatçılardan hem destek hem uyarı geldi. Çifte vergilendirmeden kaçınılmasını isteyen sektör, "Vatandaş hem Maliye hem de belediyeye vergi ödemesin" diyor.

Emlakta yüzde 35'lik gelir vergisine 'bir defaya mahsus muafiyet' önerisi!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, "2020'de uygulanmaya başlanacak emlakta yüzde 35 gelir vergisi sektör için risk oluşturuyor. Bunun en azından son 5 yıl içinde alınmış gayrimenkullere yansıtılmaması, bir defaya mahsus vergi muafiyeti olması lazım" diye konuştu...

İnşaat sektörü rant vergisine sıcak!

Mil Park Konutları ile bilinen Deira Yapı'nın Genel Koordinatörü Halit Güven, "Bir arsada emsal artışı varsa, bunun içinde belediyeler de olmalı. Bunu olumlu buluyorum" dedi.

İdris Güllüce: Kimseye rant vergisi söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gündemdeki bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. HaberTürk Televizyonu’nda katıldığı canlı yayında Emirgan Korusu ve 16/9'a dair açıklamalar yapan Güllüce Rant vergisine de değindi...

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

İmar rantına şeffaf vergi!

Kamunun imar artışından pay almasının önünü açan rant vergisi şeffaflaşıyor. Bakanlık rant vergisine özel bir internet sitesi kuracak, vatandaş, imar artış oranlarını buradan takip edebilecek...

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.

İnşaat sektörü yetkilileri rant vergisi için Ankara'da toplanacak!

Rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar.

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Rant vergisi yüzyılın reformu!

Rant vergisi yüzyılın reformu. Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “ Kamuda Şeffaflık Paketi ” kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesine gayrimenkul sektöründen destek geldi

'Rant vergisi dengeyi bozar'

İMSAD Danışmanı ve Ekonomi Strateji Danışmanlık şirketinin Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel, rant vergisinin gelmesiyle arsa fiyatlarının artacağına dikkat çekti, 'Rant vergisi dengeyi bozar' dedi.

İmar rant vergisi arsa sahiplerine konut olarak mı verilecek?

Ev sahibi olan vatandaştan rant vergisi almaya hazırlanan belediyelerin, bu vergiyi arsa sahiplerinden konut olarak alması önerildi. Bu teklif gerçekleşirse konutlar yoksullara kiralanacak..

Emlakta rant vergisine dikkat edin Haberi

Emlakta rant vergisine dikkat edin

Kamuoyunda 'rant vergisi' olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından devletin de pay alması konusu Orta Vadeli Program'a girdi. Buna göre, imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik düzenlemeler gözden geçirilecek. Bazı kamu yatırımlarına yararlanıcıların katkıda bulunması istenecek. 


PARA İNŞAATA VERİLSİN 

İnşaat sektörü, düzenlemeye destek verdi. Elde edilen gelirin yeniden inşaat yatırımlarına kullanılmasını isteyen sektör temsilcileri, çifte vergilendirme uyarısında da bulunarak, "Maliye Bakanlığı ve belediyelere iki tür vergi ödenmemesine dikkat edilmeli" dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bir süre önce yaptığı açıklamada, gayrimenkuldeki ölçüsüz işlemleri önleyici adımlar atmak gerektiğini söylemişti. Babacan, "Bir gecede belediye meclis kararıyla arsanın değeri birdenbire farklılaşıyorsa, onun öncesi ile sonrasında buradan...