07 / 05 / 2024

Empire İstanbul izin

Empire İstanbul izin

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binasının bulunduğu araziye 12 kata kadar izin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ının mega kent İstanbul’da İl Müdürlüğü olarak kullandığı bina ve arazisi “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan binanın arazisine 12 kata kadar izin verildi.

Stok sorunu yok! Fırsatçılığa izin vermeyeceğiz!

İstanbul Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güzeldere, "İstanbul'daki halkımızın tamamına hitap eden 2 bine yakın marketimizde fiyat artışlarına ve fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Ülkemizde yeterli ürün vardır ve stok sorunu yoktur." dedi.

Kemer Country'de spor alanına villa yapımına izin veren plan değişikliği TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul'da özel spor alanı olan bir arazide villa yapımına izin veren plan değişikliğini meclis gündemine taşıdı...

Gülay Yedekçi: Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz!

CHP'nin, İstanbul Milletvekili Yedekci, "Biz, hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili toplumsal muhalefetin harekete geçeceğine eminiz." ifadelerini kullandı.

1949 yılında gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş!

1949 yılında İstanbul'da gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş. Yeni çıkan kanunla ruhsatsız ev inşaatına izin verilmeyecek, mevcut gecekondularında genişletilmesine ve tadil edilmemesi için valilik, kaymakamlıklara birer genelge yollamış.

Kiler GYO sözleşme tadili izin başvurusu onayı yapıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesi tadili izin başvurusu onayı yapıldı. Yapılan onay haberin içinde yer alıyor.

Son 3 yılda 93 yapı denetim kuruluşunun izin belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son 3 yılda yapı denetim kuruluşlarına 962 defa geçici faaliyet durdurma cezası verirken, 93 yapı denetim kuruluşunun da izin belgesini iptal etti..

Milli emlak ön izin, kullanma izni ve irtifak hakkı bedelleri!

Milli emlak, devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor. Ayrıca kamu malları ve hakların bütünü olarak da ifade ediliyor. İşte milli emlak ön izin, kullanma izni ve irtifak hakkı bedelleri..

Edirne Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek!

Edirne Belediye Meclisi' nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mimar Sinan'ın inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.

Ataköy sahiline yürütmeyi durdurma kararı!

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Ataköy sahilindeki inşaatların yapımına izin veren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları için bilirkişinin hazırladığı raporu uygun bularak oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Empire İstanbul izin Haberi

Empire İstanbul izin

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesinde bir dizi usulsüzlük belirlendi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; 19 Haziran 2017’de dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından 21 kat yapılması için söz konusu binaya ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. 

Edinilen bilgilere göre, ilçe belediyesi yönetimi CHP'ye geçince inşaatla ilgili inceleme başlatıldı. İncelemeler sonucunda söz konusu kat artışı için emsal (imar hakkı) transferi yapılmadığı ortaya çıktı. Emsal transferi yapılmadan kat artışı yapılması sebebiyle de belediyenin milyonlarca TL zarara uğradığı belirlendi. Ayrıca 20 kat olarak ilk ruhsatı verilen binanın kat artışı için yapılan ikinci ve üçüncü başvurusunda mimar, statik, elektrik ve mekanik sorumlularının...