29 / 04 / 2024

emsal karar

emsal karar

Yargıtay’dan boşanma sürecindeki mal varlığı paylaşımları ile ilgili önemli bir karar çıktı. Bursa’da boşanacak olan çiftin davası, akıllardaki soru işaretlerinin silinmesine sebep oldu. İşte detaylar…

Emsal ne demektir?

Hukukta, kural olarak hiyerarşi gereğince önce kanuna, sonra mahkeme ve emsal yargıtay kararlarına bakılan emsal ne demektir?

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Yargıtay’dan emsal karar geldi: Eşine sormadan evini arabanı satamazsın!

Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşüne başvurmadan arabayı satan kocayı kusurlu buldu ve boşanma nedeni saydı. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Federal Mahkeme, emsal niteliğinde bir karar alarak kiracının, söz konusu konutun diğer odalarını başkalarına kiralayabileceğine hükmetti.

Kıdem tazminatında emsal gibi karar! Artık istifaya rağmen tazminat alınabilecek!  

Kıdem tazminatına ilişkin mahkemeden emsal karar geldi. Buna göre, Gaziantep'te bir AVM’deki mağazada baskı görmesi nedeniyle istifa dilekçesi yazan kadın, başlattığı hukuk mücadelesi sayesinde kıdem tazminatına hak kazandı.

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Kiralık konut arayışı her geçen gün yükseliyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler söyleyebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara hükmetti.

emsal karar Haberi

emsal karar

Boşanmalarda mal paylaşımı yapılırken mirasın buna dahil edilip edilemeyeceği Yargıtay’a taşınarak bir karara varıldı. Yargıtay ise emsal bir kararla bu konuya açıklık getirdi. Konuyla ilgili çok önemli bir karar veren Yargıtay, boşanacak eşlerden birine miras kalan mal ya da paranın boşanma sırasında ortak hesaba yatırılsa bile bunun kişisel mal niteliğinde olduğunda karar kıldı.

Evlilik birliğini korumak için harcandığı ispatlanmamış müşterek hesaptaki tüm paranın davacı kişiye ait olduğunun kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı

MyNet’in haberine göre; Bursa'da 1984 yılında evlenen çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4. Aile Mahkemesi kararıyla boşandı. Boşanma kararının kesinleşmesinin ardından davacı olan kadın, babasından miras kalan fakat kocasıyla açtığı ortak hesaplara yatırılan paranın tahsilinde bulundu. Davalı kişi olan kocanın, kendisine bilgi vermemesiyle hesaptan yüklü miktarda para çektiğini söyleyen davacı kadın, bu...