25 / 07 / 2024

Emsal transferi nedir

Emsal transferi nedir

40 yıldır çözüm bekleyen Gülsuyu-Gülensu mahalleri için hazırlanan 1/5000’lik imar planlarına itiraz süresinin sona ermesiyle birlikte Maltepe Belediyesi, 1/1000’lik planların hazırlanması için harekete geçti.

Netflix o soruna çareyi buldu! Uğraşmaya gerek kalmayacak

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix uygulamasında yeni bir değişikliğe gidildiğini duyurdu. Yeni uygulama ‘Profil Transferi’. Peki, Profil Transferi nedir?

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Gülsuyu-Gülensu’da emsal transferi mağduriyeti ortadan kaldıracak!

40 yıldır çözüm bekleyen Gülsuyu-Gülensu mahalleri için hazırlanan 1/5000’lik imar planlarına itiraz süresinin sona ermesiyle birlikte Maltepe Belediyesi, 1/1000’lik planların hazırlanması için harekete geçti.

Emsal kira bedeli 2017!

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? Emsal kira bedeli 2017 ne kadar?

Palmadoro Velvet Projesi arsa sahiplerine tanıtıldı!

Palmadoro Velvet Towers Sunumu, Türkiye'de ilk imar ve emsal transferi süprizi... May Palmadoro Arap ortağıyla birlikte yapacağını duyurduğu Palmadoro Velvet Projesi Fikirtepeli arsa sahiplerine dün hak sahiplerine tanıtıldı.

Emsal oranı nedir?

İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılıyor. Peki, emsal oranı nedir? Emsal nasıl hesaplanır?

Kat bahçesi oranı nedir?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki, kat bahçesi oranı nedir? Kat bahçesi emsal hesabı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ada içi emsal transferleriyle gerçekleşmeli!

Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafından bugün düzenlenen “Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler ve Fırsatlar Zirvesi”nde konuşma yapan AYİD Genel Sekreteri Şişik, planlanmamış imar artışları ve ada içi emsal transferi konularına dikkat çekti.

'Kentsel dönüşüm için ada içi emsal transferi şart'

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin Genel Sekreteri Hakan Şişik, kentsel dönüşümün sağlıklı ilerlemesi açısından parsel birleşiminden ziyade ada içi emsal transferinin daha doğru olacağını belirtiyor.

İnşaatta emsal alan nedir?

Emsal hesaplamalarında 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 oranları kullanılıyor. Peki, inşaatta emsal alan nedir? İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Emsal artışı nedir?

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı, emsal olarak nitelendiriliyor. Emsal değeri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir binanın kesin sınır ve kat sayılarını söylüyor. Peki, emsal artışı nedir?

Kirada emsal bedel nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen aylık gelirin düşük olması halinde ya da hiç kira bedeli olmaması halinde emsal kira bedeli uygulanıyor. Peki, kirada emsal bedel nedir? Nasıl hesaplanır?

Emsal transferi nedir Haberi

Emsal transferi nedir

Yıllardır kangren haline gelen Gülsuyu-Gülensu mahallerinin 1/5000’lik imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilmişti. Askıya çıkan planlara itiraz süresi sona erdi. Maltepe Belediyesi de, 1/1000’lik planların hazırlanarak İBB’ye sunulması için kolları sıvadı. Hazırlanan plan ile 1.5 milyon metrekarelik alanda yerinde kentsel dönüşüm yapılması öngörülüyor. Yüzde 29’u donatı ve yol alanı olarak tasarlanan planın yüzde 5.3’ü ticaret ve konut alanı, yüzde 65.7’si ise sadece konut inşasına ayrılmış durumda. Parsel büyüklüğüne göre ise emsal değerlerinin en üst sınırı ise 2.1 olarak belirlendi. .


EMSAL TRANSFERİ TÜRKİYE’DE BİR İLK

Hazırlanan 1/5000’lik Nazım İmar Planı çerçevesinde, nüfus artışına bağlı olarak düzenlenen donatı alanları içerisinde kalan vatandaşların mağduriyetini gidermek için Türkiye’de ilk defa emsal transferi uygulaması plan notlarında yer alıyor. Bu sayede, yeni...