04 / 07 / 2024

en çok değerlenen iller

en çok değerlenen iller

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Bu illerde konut sahibi olanlara talih kuşu vurdu! 

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye'de en çok değerlenen bölgeler belli oldu. İstanbul ve İzmir ilk sırada değil. İşte merak edilen o liste...

Son 5 yılın en fazla değerlenen ili Yalova oldu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmıyor. Tıpkı Yalova'nın kaderini Osman Gazi Köprüsü'nün değiştirmesi gibi...

Yatırımcının yeni rotası arsa ve arazi!

Gayrimenkul yatırımcıların farklı alternatiflere yöneldiğini vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Konut fiyatlarındaki artışların enflasyonun altında seyretmesi ile yatırımcılar artık arsa ve arazi yatırımlarını tercih ediyorlar." dedi.

Metaverse'de en çok batan Türkler oldu: Arsaları yatırım olarak görenler kaybetti!

Metaverse'de en çok batanlar, Türkler oldu. Elon Musk'ın 'pazarlama hilesi' olarak nitelendirdiği spekülasyon ve aşırı beklentiler, Metaverse projelerine yapılan büyük yatırım ve dijital varlıkların değer kaybetmesine sebep oldu. İşte uzmanların açıklamaları

Bu hafta elinde altını, doları olan mı; hissesi ve fonu olan mı daha çok kazandı? İşte en çok değerlenen yatırım...

Bu haftanın kazandıranları borsa ve altın oldu. İşte yatırımcıların merakla beklediği o son dakika rakamları...

TÜİK açıkladı! Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil renkleri hangileri?

TÜİK, trafiğe kaydı yapılan taşıtlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya ilişkin verilerini duyurdu. Türkiye'de trafikte en çok tercih edilen renkler de belli oldu. İşte en çok tercih edilen otomobiller.

Elinde bu hisseleri bulunduranlar dikkat! İşte bu hafta en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisseleri!

Yatırımcılar dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul ile ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas da bu haftanın en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisselerini açıkladı.

Bu hafta BIST 100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren 10 hisse!

Yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta BIST100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren hisseleri yazdı. İşte Tardu Barlas'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi, Türkiye'nin konut fiyatlarında yıllık bazda yüzde 89.2 gibi rekor bir yükseliş olduğunu ortaya çıkardı. Peki en çok değerlenen yerler nereler oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

en çok değerlenen iller Haberi

en çok değerlenen iller

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesinden sonra konut satışları da yükseldi, gayrimenkul sektörü eski canlı günlerine geri döndü. Temmuz'da rekor seviyede konut satışı yaşandı ve Türkiye genelinde konut satış fiyatları yüzde 19,5 arttı. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu. Adana, Konya ve İzmir’deki artış da dikkat çekiyor.

Konut metrekare satış fiyatı son 1 yılda yüzde 19,5 arttı

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa verileri değerlendirildiğinde,  Temmuz ayı sonu itibarı ile Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı son 1 yılda yüzde 19,5 yükseldi ve 2 bin 514 TL oldu. Nüfusun en yoğun olduğu 10 ildeki değer değişimini inceleyen Endeksa’ya göre, konut değer artışının en yüksek...