08 / 05 / 2024

en sakin ülkeler

en sakin ülkeler

60 yaş ve üstü nüfusun sosyal ve ekonomik rahatlığı ölçülerek yapılan araştırmaya göre, yaşlı nüfusun yaşaması için en uygun ülke Norveç. İsviçre ise listede ikinci sırada yer alıyor.

Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

Ülkeler arasındaki gerilim hız kesmeden tırmanırken, güvenli liman şeklinde görülen altın ile ilgili gelişmeler de yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Altın fiyatlarının hızla yükselmesi beklenirken, en karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Yurtdışında iPhone 14 Satın Alabileceğiniz En Uygun Ülkeler Belli Oldu!

Apple'ın son zamıyla birlikte iPhone 14 fiyatları arttı. İşte Türkiye'de en pahalıya satılan iPhone 14'ü daha uygun fiyatlarla alabileceğiniz yurtdışı ülkeler...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Borsada ‘bahar’ havası! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri geriledi? İşte borsada en çok işlem gören hisseler!

Borsa haftaya pozitif başladı. BIST 100 endeksi yüzde 0,21 oranında prim yaparak günü 5 bin 22 puandan tamamladı. Altın ve döviz kurları ise haftaya sakin başladı. Ons altında sınırlı yükseliş devam etse de geçen haftaki rekorlara şimdilik mola verdiği gözleniyor.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden zenginlerin en fazla gayrimenkul yatırımı yaptığı ülkeler belli oldu. Veri firması Altrata’nın anketi çok konuşulacak. İşte o ülkeler…

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 21.3 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya ilk sırada...

en sakin ülkeler Haberi

en sakin ülkeler

Global Age Watch adlı kuruluş tarafından, dünyada yaşlı nüfusun yaşaması için en uygun ve rahat ülke belirlendi. Norveç'in birinci olduğu listede Türkiye, 96 ülke arasında ancak 77'nci sırada kendine yer bulabildi. Norveç'in ardından İsviçre, Kanada ve Almanya geliyor.



İsviçre, listede ikinci sırada.


Araştırma, 60 yaş ve üstü nüfusun sosyal ve ekonomik rahatlığı ölçülerek yapıldı. Listeyi oluşturmak için gelir güvencesi, sağlık, kişisel kapasite ve etkin çevre koşulları göz önünde bulunduruldu. Bu sıralamalarda Türkiye'nin en iyi olduğu alan 33'üncü sırada olduğu 'gelir güvencesi' olarak açıklandı. Türkiye'de 65 yaş üstü nüfusun yüzde 88.1'i emekli maaşı alıyor.


Türkiye, çevre koşulları alanında ise 40'ıncı sırada. Sağlık alanında da geçen yıla göre 14 sıra atlayarak 52'ye...