18 / 05 / 2024

en temiz kent

en temiz kent

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Temiz Türkiyem Yarışması’nın ödülleri Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Temiz Türkiyem'de en temiz kent İstanbul oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Temiz Türkiyem yarışmasında İstanbul, büyükşehir belediyeleri kategorisinde Türkiye'nin en temiz kenti İstanbul seçildi

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

Giysilerin ömrünü uzatan hassas programlar! İşte Grundig çamaşır makineleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Çamaşır makinelerinden beklenen özeliklerin başında, çamaşırlara zarar vermeden en temiz hijyen ile yıkaması geliyor. İşte bu yönde iddialı Grundig çamaşır makineleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Park Yaşam Santorini'de fiyatlar 228 bin TL'den başlıyor!

İzmir’in en temiz havasının bulunduğu lokasyonda, 74.000 metrekarelik inşaat alanına sahip, Park Yaşam Santorini İzmir projesinde lansman dönemi başladı.

Ankara'da lüks konut projeleri yoğunlaşmaya başladı!

Sürekli değişen ve gelişen Başkent Ankara’da, lüks konut projeleri kuzey aksında yoğunlaşmaya başladı. İntegra Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yatırımları değerlendirdi.

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

TİKA'nın Tayland'da restore ettiği camiye ödül!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) geçen yıl Tayland'da restore ettiği Bang Uthit Camisine belediye tarafından En Temiz Mabet Ödülü verildi.

Wolfgang Sobotka: Hitler'in doğduğu ev yıkılmalı!

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Hitler'in doğduğu evin yıkılması gerektiğini belirterek, "Bana göre yıkım en temiz çözümdür" dedi.

Adolf Hitler'in evi yıkılıyor mu?

Avusturya Sosyal Demokrat Partili Sobotka, Adolf Hitler'in doğduğu evin kamulaştırılması amacıyla hazırlanan yasa tasarısında son aşamaya gelindiğini söyledi. Sobotka, ''Bana göre yıkım en temiz çözümdür."dedi.

İzmir Karaburun Sahili yenilendi!

İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki doğal güzellikler, en temiz denize sahip mavi bayraklı koyları ve eşsiz denize sahip Karaburun turistleri bekliyor. Karaburun’a ulaşım kısa süre önce bir bölümü tamamlanan otoyoluyla kolaylaştı.

en temiz kent Haberi

en temiz kent

Temiz Türkiyem yarışmasında, Türkiye’nin en temiz büyükşehir belediyesi İstanbul olurken, en temiz sanayi tesisi Çimsa Çimento, en temiz köyü Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü oldu. Türkiye’nin en temiz organize sanayi bölgesi kategorisinde ise Gebze ile Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi birinciliği paylaştı.


Tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran’da, Türkiye’nin en temiz kentleri, organize sanayi bölgeleri, sanayi tesisleri ve köyleri açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Temiz Türkiyem Yarışması’nın ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Çevre konusunda toplumun bilgilenmesi, bilinçlenmesi ve daha fazla sorumluluk almasını sağlamak amacıyla düzenlenen Temiz Türkiyem Yarışması’nda en temiz köy kategorisinde İzmir’in Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü Muhtarlığı birinci oldu. İkinciliğe Kahramanmaraş’ın Hacıağalar Köyü ve üçüncülüğe ise Kırklareli’nin Armağan Köyü seçildi.



İstanbul en temiz kent seçildi


Yarışmanın büyükşehir...