29 / 04 / 2024

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.



Avrupa'da konut ve kira krizi derinleşiyor. Avrupa genelinde bölgede rekor kira artışları yaşanıyor. Deloitte tarafından gerçekleştirilen araştırmada ise Avrupa'nın en pahalı kiralık konutlarının Dublin'de olduğu belirtildi. 

Avrupa Birliği'nde yükselen inşaat maliyetleri, yeni evlerin inşa edilme oranının gerilemesine, kira fiyatlarının yükselmesine ve ev satın almayı düşünen potansiyel alıcı sayısında azalmaya sebep oluyor. 

Avrupa’da bazında yapılan bir araştırmaya göre bu senen kiralık konutların en pahalı olduğu şehir İrlanda’nın başkenti Dublin oldu. Kiralık ev bakımından en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’yu buldu.

Uluslararası Deloitte şirketi tarafından ağustos ayında paylaşılan yıllık bir araştırmaya göre, Dublin’i kira fiyatları bazında 28,5 Euro ile Paris ve 28 Euro ile Oslo takip etti.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

AVRUPA'NIN 12 ŞEHİRİNDE 20 EURO’YU AŞTI

Sözcü'de yer alan detaylara görei Paris, Dublin ve Oslo’yla birlikte toplam 12 Avrupa kentinde aylık kiralar metrekare başına 20 Euro’yu aştı.

Bu şehirler, 25,8 Euro ile Amsterdam, 26,6 Euro ile Londra, 25,7 Euro ile Barselona, 22,4 Euro ile Galway City, 22,5 Euro ile Trondheim, Euro ile Kopenhag, 21,5 Euro ile Madrid, 21,3, 20,7 Euro ile Bergen ve 20,2 Euro ile Cork City oldu.

EN UCUZ ŞEHİR BULGARİSTAN OLDU

Bulgaristan ise Avrupa’daki fazla fiyatlara karşın daha düşük kiralık ev fiyatları ile dikkat çekiyor.

En düşük ortalama kiralık ev fiyatlarına sahip olan Bulgaristan’ın Burgaz kentinde ortalama aylık kiralar metrekare başına 3,1 Euro olurken, Varna’da yaklaşık 4,7 Euro ve Sofya’da 4,6 Euro oldu.

Kiraların en az olduğu diğer şehirler ise 5,5 Euro ile Patra, 6,9 Euro ile Kranj, 6,6 Euro ile Selanik ve Torino ve 7,1 Euro ile Györ olarak açıklandı.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

FİYATLARIN EN ÇOK ARTTIĞI ÜLKE HANGİSİ OLDU?

Avrupa’nın en pahalı şehrinin Dublin olmasına karşın kira artış oranlarına bakıldığında fiyatların en fazla arttığı ülke Slovenya oldu.

Slovenya’nın Maribor kentinde kiralar senelik bazda yüzde 66,5 yükselirken bu oran Kranj’da yüzde 40,8 ve Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da yüzde 37,7 olarak gerçekleşti.

Ayrıca Polonya’daki artışlar da dikkatlerden kaçmadı. Araştırmaya göre Lodz’da kiralar yüzde 32,4 yükselirken onu yüzde 30,6 artışla Varşova ve yüzde 27,8 artışla Gdansk izledi.

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?


Geri Dön