30 / 04 / 2024

endeksa konut fiyatları

endeksa konut fiyatları

Gayrimenkul değerlendirme platformu Endeksa.com‘un güncel verilerine göre Balıkesir‘de konut fiyatları son 1 yılda %15,56 oranında arttı. İl genelinde ortalama konut fiyatı 258.720 TL olarak belirlenirken, kiralık konutların birim metrekare kira değerinin 8 TL olduğu açıklandı.

Konut fiyatları aralıkta yüzde 84 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu!

Endeksa, TÜİK tarafından açıklanan 2023 Aralık konut satış verilerini değerlendirdi. Türkiye'de aralıkta konut fiyatları yüzde 84 artış kaydederken, ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu.

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Depremin etkilediği şehirlerde konut fiyatları yüzde 14, kiralar ise yüzde 17 arttı!

Endeksa verilerine göre, depremin etkilediği şehirlerde satılık konut fiyatları ortalama yüzde 14, konut kiraları da ortalama yüzde 17 arttı. İşte detaylar...

Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı...

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de konut fiyatları yükselişe geçti. Ortalama konut fiyatının 443 bin 300 TL olduğu konut fiyatlarında geri dönüş süresi ise 20 yıl.

Konut fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye Genelinde Konut Satış Fiyatlarında Yıllık Değer Artışı yüzde 29,7 oldu. Peki konut fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Hangi ilçede konut fiyatları yüzde 39,41 arttı?

Endeksa verilerine göre, yazlık bölgeler arasında mega kent İstanbul’a yakın olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen Şile’de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor.

İstanbul'un bu ilçelerinde konut fiyatları arttı!

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69, son 4 yılda ise yüzde 8,73 artış gösterdi. İstanbul ise ev fiyatlarının en çok arttığı il oldu. 

Konut fiyatları koronavirüse yenilmedi!

Endeksa.com, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da konut fiyatlarında son bir yıldaki değişimi inceledi. Buna göre en yüksek artış yüzde 46 ile Ankara Ayaş'ta çıktı. İstanbul'da en yüksek artış yüzde 28,2 ile Beykoz'da yaşandı. Korona fiyatları etkilemedi...

Şile-Ağva-Kandıra Otoyolu konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Şile-Ağva-Kandıra Otoyolu güzergahı üzerinde yer alan arsa ve konutların satış fiyatları yüzde 68 arttı. Arsa ve konut piyasasına ait değerlemelerde bulunan Endeksa.com, son 4 yılda Kandıra’daki konut fiyatlarında yüzde 68, Şile’deki konut fiyatlarında ise yüzde 36 oranında artış olduğunu bildirdi..

4 büyük ilde konut fiyatları arttı!

Endeksa verilerine göre, kasım ayında Ankara hariç İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa’da konut fiyatları arttı. 4 ilde yaşanan bu artış Türkiye'de konut fiyatlarında da yüzde 0,09’luk artışa yol açtı.

endeksa konut fiyatları Haberi

endeksa konut fiyatları

Balıkesir, İstanbul–İzmir ve Kınalı–İzmir otoyollarının kesişme noktası olarak Marmara bölgesinin yeni lojistik üssü olma yolunda ilerliyor. Ulusal ulaşım ağının son kavşak noktası olarak önem kazanan Balıkesir, yatırımcıların da yeni adresi konumunda bulunuyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olan Endeksa‘nın güncel verilerine göre Balıkesir hızlı bir büyüme trendine sahip. Şehirde konut fiyatları son 1 yılda %15,56 oranında artış gösterdi. Gelecek 6 ayda ise il genelinde konutların değer kazanmaya devam edeceği öngörülüyor.

Balıkesir'de ortalama konut fiyatı 258.720 TL


Balıkesir genelinde ortalama değerlerle konut büyüklüğü 110 m2, birim metrekare fiyatı 2.352 TL, konut fiyatı 258.720 TL ve geri dönüş süresi 25 yıl. Konut tipine göre dağılıma bakıldığında ortalama değerlerle 1+1‘lerin brüt alanı 60 m2, birim metrekare fiyatı 2.584 TL, satış fiyatı 155.040 TL,...