28 / 04 / 2024

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...



Büyük veri analizi ve yapay zeka yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değer hesabı sunan ve böyle de kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı gerçekleştirmelerini sağlayan Endeksa, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra ülkemizde en çok öğrencinin yer aldığı toplamda 10 şehirdeki kiralık konut fiyatlarına yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. Merakla beklenen Endeksa verilerine göre, öğrencilerin en çok olduğu toplamda 10 şehir arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 Türk Lirası ile 13 devlet üniversitesi olan mega kent İstanbul’da. Yine aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul’dan sonra 16 bin 303 Türk Lirası ortalama kira ile yabancı nüfusun da yoğun olduğu ve tatilcilerin gözdesi olan Antalya gelirken,  İzmir  14 bin 820 TL’lik ortalama kirayla 3. sırada yer aldı.

Öğrenci şehri Eskişehir’de kiralar 9 bin Türk Lirası seviyelerinde

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, üniversite sınavlarının sonuçlanmasıyla birlikte öğrenciler tarafından tercih edilen kentlerde kiralık konutlara da talep arttı. Öğrenci nüfusunun en çok olduğu şehirlerden biri olan Eskişehir’de, ortalama konut kira değeri 9 bin 113 Türk Lirası oldu. ‘Öğrenci şehri’ şeklinde bilinen Eskişehir ilinde 3 adet devlet üniversitesi mevcut. Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin yer aldığı Tepebaşı ilçesinde ortalama kira değeri 6 bin 285 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

İstanbul’da Kiralar 18 Bin TL’ye Yaklaştı

Öğrenciler tarafından en çok tercih edilen 10 şehir arasında Eskişehir’den sonra gelen mega kent İstanbul’da 13 adet devlet üniversitesi mevcut. Mega kentte ortalama konut kira değeri Ağustos 2023 itibarıyla 17 bin 742 Türk Lirası şeklinde oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversitelerin kampüslerinin bulunduğu Beşiktaş'ta ortalama kira değeri 34 bin 169 Türk Lirası ile İstanbul ortalamasının üzerinde yer aldı. 

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Antalya’da ortalama kira 16 bin Türk Lirası 

Yine açıklanan rakamlara göre, Ağustos 2023 itibarıyla 2 devlet üniversitesinin bulunduğu Antalya’da ortalama konut kira değeri 16 bin 303 Türk Lirası şeklinde oldu. Akdeniz Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Konyaaltı ilçesinde ortalama konut kira değeri 17 bin 682 Türk Lirası şeklinde Antalya ortalamasının üzerinde yer aldı. 

Erzurum Diğer İllere Göre Daha Uygun Fiyatlarda 

Yine aktarılan detaylara göre, yoğun öğrenci nüfusunun bulunduğu bir başka şehir olan Erzurum’da ortalama konut kira değeri 7 bin 427 Türk Lirası şeklinde oldu. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kampüslerinin bulunduğu Yakutiye ilçesinde ise ortalama konut kira değeri 6 bin 93 Türk Lirası şeklinde oldu.

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Buca ve Bornova, İzmir Ortalamasının Altında Seyretti

Egenin incisi İzmir’de Ağustos 2023 itibarıyla ortalama konut kira değeri 14 bin 820 Türk Lirası şeklinde oldu. Ege Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Bornova ilçesinde ortalama kira değeri 12 bin 548 Türk Lirası ve Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Buca ilçesinde ortalama kira değeri 8 bin 872 Türk Lirası şeklinde oldu. İzmir’deki öğrenci nüfusunun çoğunluğunu oluşturan bu iki üniversitenin yer aldığı ilçelerin kiraları da İzmir ortalamasının altında kaldı. 

Çankaya’da kiralar 16 bin lira seviyelerinde

Ağustos 2023 itibarıyla başkent Ankara’da ortalama konut kira değeri 13 bin 484 Türk Lirası oldu. Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi  kampüslerinin bulunduğu Çankaya ilçesinde ortalama kira değeri 16 bin 16 Türk Lirası ile başkent  Ankara  ortalamasının üzerinde kaldı.

Yine verilen detaylara göre, öğrencilerin giderlerini kolay karşılayabileceği kentleri tercih ettiği göz önüne alındığında Erzurum, Eskişehir, Kocaeli gibi bölgelerin öğrenciler açısından daha cazip olabileceğini dile getiren Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, kiralık konut arayan öğrencilerin paylaşımsız kalmayı talep etmeleri durumunda minimum 10 bin TL ile 12 bin TL aralığında bütçe ayırmaları gerektiğini belirtiyor.

 

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Arsayı görmeden kapora vermeyin! Dolandırıcılığa dikkat! 

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Ev sahipleri dikkat: Bunları yaparsanız cezası var! Kiracılar siz de bu detayları gözden kaçırmayın!


Geri Dön