01 / 05 / 2024

Energo-Stroy

Energo-Stroy

Rusya, küresel ticaret kurallarını altüst eden yeni bir skandala imza attı. Vasilenko, ihaleyi Türk inşaat şirketi Rönesans’ın kazandığını açıkladı. Yaklaşık 5 saat sonra kurumun basın açıklamasında ‘İhaleyi Energo-Story kazanmıştır” denildi.

Çelyabinsk Havaalanı'ndaki yeni terminali Limak inşa edecek!

Rusya'nın Çelyabinks kentindeki havaalanının yeni yolcu terminali ihalesini Limak'ın Rusya'daki bağlı şirketi Limakmaraşstroy'un kazandığı açıklandı. 

Rönesans'ın Rusya ihalesine siyaset karıştı!

Rusya, küresel ticaret kurallarını altüst eden yeni bir skandala imza attı. Vasilenko, ihaleyi Türk inşaat şirketi Rönesans’ın kazandığını açıkladı. Yaklaşık 5 saat sonra kurumun basın açıklamasında ‘İhaleyi Energo-Story kazanmıştır” denildi.

Özbek Energo'nun 10 inşaat şirketinin devlete ait hisseleri satılacak!

Özbekistan hükümeti, ülkedeki 90 işletmenin devlete ait hisselerinin yabancı yatırımcılara satılmasını kararlaştırdı. Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki 10 inşaat şirketi, 9 şarap fabrikası ve kömür işletmeleri de bulunuyor.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Rus Stroy İnvest Çukurova Havalimanı'na ortak oldu!

30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı.

Çukurova Havalimanı'na Stroy İnvest ortak oldu!

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı. Ramazan Bayramı'ndan sonra inşaatın kaldığı yerden başlayacağı belirtildi.

Gürcistan'ın en büyük rüzgar santralini ENERGO Windpower inşa edecek!

Gürcistan’ın dokuz bölgesinde kurulması planlanan toplam 1.450 MW kurulu güce sahip rüzgar tesisleri, yaklaşık 1.4 milyar euro yatırımla Türk şirketi ENERGO Windpower Ltd. tarafından hayata geçirilecek.

Ata Stroy, Kazakistan'daki Mega-2 AVM'yi inşa etti!

120 milyon dolarlık projenin arkasında ise Türk şirketi Ata Stroy var. Aralarında Türk markalarının da bulunduğu 130'dan fazla mağazayı barındıran Mega-2 adındaki AVM, farklı mimarisiyle de dikkat çekiyor...

Mert Kurt Stroy Development şirketinin İcra Kurulu Üyesi oldu!

IMS firmasındaki Genel Müdür Yardımcısı/İş Geliştirme görevinden bugün ayrılan Mert Kurt, Rusya menşeli Stroy Development firmasının Türkiye'den sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak iş hayatına devam edecek...

A-TA STROY İNŞAAT, Almatı'da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti!

Türk müteahhitleri,Kazakistan’ın almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti. TA Grup’a bağlı A-Ta Stroy tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde inşa edilen 5 yıldızlı sanatoryumda yok, yok

Energo-Stroy Haberi

Energo-Stroy

RUSYA’nın başkenti Moskova’nın Şeremetyevo havalimanı ‘B’ terminali ihalesine siyaset karıştı ve Rusya küresel ticaret kurallarını hiçe sayarak bir skandala daha imza attı. Sabah saatlerinde hem Reuters hem de Rus ajanslarının terminal inşaatı ihalesini Türk kökenli Renaissance Construction (Rönesans İnşaat) şirketinin kazandığına ilişkin haberler yayınlandı. Yaklaşık 5 saat sonra ise Mosokva Şeremetyevo Havalimanı basın merkezinin resmi ‘basın açıklaması’ geldi. Bu açıklamada ihalenin iptal edildiği ima edilerek, “B terminali inşaatı Energo-Stroy’a verildi”denildi.  



GENEL MÜDÜR AÇIKLAMASI


Türkiye’nin 24 Kasım 2015’te, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya Federasyonu Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulama kararı almıştı. Ancak buna rağmen Ocak 2016’da sözkonusu ihalede iki Türk şirketinin en iyi teklifi verdiği açıklanmış ve ihale iptale dilmemişti. Dün sabah ise Moskova...