17 / 05 / 2024

Enerji Bakanlığına imar yetkisi

Enerji Bakanlığına imar yetkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile Enerji Bakanlığı'na kapsamlı bir imar değişikliği yetkisi devredileceğini öne sürdü.

Demet Akalın'dan Adalet Bakanlığı'na çağrı! Ev sahiplerini koruyan bir yasa çıksın!

Ev sahibi ve kiracı gerilimine Demet Akalın'da eklendi. Geçtiğimiz günlerde 5 bin TL kir ödeyen kiracısına sert çıkışta bulunan Akalın şimdi de Adalet Bakanlığı'na seslendi...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

Enerji Bakanlığı 25 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Temmuz! Sakın kaçırmayın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu 25 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruya ilişkin tüm detaylar ve başvuru şartları belli oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 

Alparslan Bayraktar, 2023 yılı itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandı. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

İş arayanların şans ayağına geldi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Başvurular bitmeden hemen bakın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına personel alımı yapılacak. Bakanlık bünyesinde meydana gelen eksiklik gidilecek. İşte detaylar!

Enerji Bakanlığı çok sayıda personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek için personel alımı yapacağını açıkladı. Aynı zamanda kadro ve şartlar da belli oldu. İşte detaylar ve başvuru koşulları...

Enerji Bakanlığı çok sayıda personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 25 personel alımı gerçekleştirileceği ve başvurunun 1 Mart tarihinde başlayacağı belirtildi.

AYM Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Anayasa’ya aykırı buldu!

Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi AYM tarafından Anayasa’ya aykırı bulundu. İşte detaylar…

Aralık ve Ocak'ta maaşın yüzde 39'u enerji faturalarına gidecek

Asgari ücretli Aralık ve Ocak aylarında maaşının neredeyse yarısını elektrik ve doğal gaz faturasına ayıracak. Eurostat verilerine göre bu oranın yüzde 25'i geçmesi enerji yoksulluğu olarak tanımlanıyor.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

Ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığına gitti

Orta Vadeli Program'dan (OVP) 2023- 2025 yıllarına dair yapılan değerlendirmeye göre ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu.

Enerji Bakanlığı'ndan dikkat çeken açıklama

Gaza zam gelecek mi? Doğal gaz yardımı yapılacak mı? Kimler yararlanacak? soruları kafaları meşgul ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Enerji Bakanlığına imar yetkisi Haberi

Enerji Bakanlığına imar yetkisi

AKP'li sekiz milletvekili tarafından hazırlanarak TBMM Genel Kurulu'na getirilen Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tekliften, sadece kayıp-kaçak paralarının vatandaşın sırtına yüklenmesi değil, skandal bir girişim de çıktı.CHP Kocaeli Milletvekili ve Meclis Enerji Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, TOKİ'den daha kapsamlı bir imar değişikliği yetkisinin Enerji Bakanlığı'na devredilmek istendiğine işaret ederek, askeri arazilerin, sahillerin ve zeytinliklerin, bu yolla gasp edileceğini savundu.


CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, yasa teklifi ile vatandaşın cebine göz dikildiğini, hukuk devleti ilkesinin hiçe sayıldığını söyledi. Tarhan şunları söyledi:


Bugüne kadar TOKİ'nin yürüttüğü sistemi, Enerji Bakanlığı da uygulayacak. Bakanlık istediği gibi istimlak yaparak vatandaşın arazisine, mahkeme yolu kapalı olmak üzere, istediği gibi el koyabilecek. Çok büyük yetkiler geliyor. İktidar, bugüne kadar uyguladığı ranta dayalı politikalarını şimdi de enerji sektörüne...