13 / 05 / 2024

enerji dostu akıllı cam

enerji dostu akıllı cam

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuarfnca geliştirilen bir kaplama tekniği sayesinde pencere camları ısı ve ışığı engelleyebilir hale getirilmiş. Akıllı camlar sağlayacakları tasarrrufla akıllı evlerin vazgeçilmezi olacak..

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor.

Bütçe dostu OPPO A1x gözler önüne çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı akılları baştan aldı!

OPPO, bütçe dostu akıllı telefonu A1x'i tanıttı. Bu cihaz, teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı ile dikkat çekiyor. İşte detaylar!

Akıllı bileklik sevdalıları buraya! Cep dostu Xiaomi Mi Band 6’nın indirimli fiyatını duyunca şoke olacaksınız

Akıllı bileklik modelleri arasında en çok satılanlardan biri olan dostu Xiaomi Mi Band 6’nın tüm özelliklerini ve fiyatını sizin için derledik.

Bütçe dostu akıllı telefon Xiaomi Redmi 9T Bim'de! İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük perakende şirketleri arasında yer alan BİM, mobil uygulaması üzerinden Xiaomi'nin en çok tercih edilen akıllı cep telefonlarından biri olan Xiaomi Redmi 9T'yi indirimli fiyatı ile satışa sundu! Peki, BİM'de Xiaomi Redmi 9T fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bütçe dostu akıllı saat arayanlar dikkat! İşte Amazfit akıllı saat modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatler, artık her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Akıllı saat denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Amazfit akıllı saat modelleri ve fiyat listesini yazımızda bulabilirsiniz…

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

enerji dostu akıllı cam Haberi

enerji dostu akıllı cam

Çeşitli otomasyon sistemleri donatılmış ve elektronik eşyaların birbiriyle haberleşebildikleri ağ altyapılarına sahip "Akıllı Ev" konseptini giderek daha fazla duyar olduğumuz şu günlerde bir ilginç gelişme de pencere camları konusunda yaşanıyor. 


EVLERDE YAZLARI SERİN, KIŞLARIN İSE SICAK GEÇMESİNE KATKI SAĞLIYOR 


ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuarfnca geliştirilen bir kaplama tekniği sayesinde pencere camları ısı ve ışığı engelleyebilir hale getirilmiş. Üzerinde kaplanan materyale uygulanan voltajla, ister kullanıcı tarafından isterse hava değişimlerinde otomatik olarak, tepki verebilir hale getirilen cam, kullanıldığı evlerde yazları serin, kışların ise sıcak geçmesine katkı sağlıyor. Nanoteknoloji ile üretilen kaplama materyalinin ısı engelleme konusunda yüzde 50, ışık engelleme konusunda ise yüzde 70 verimle çalıştığını belirten uzmanlar, sistemin 2 bin sefer açma-kapama ömrü olduğunu ifade ediyorlar. Her yeni teknolojide olduğu gibi...