26 / 07 / 2024

Enerji fonu kurulacak mı

Enerji fonu kurulacak mı

Enerji sektörü oyuncularını buluşturacak olan The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı yarın başlıyor. Toplantı öncesi 'enerji fonu' önerisi gündeme geldi..

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu boykotun ardından ülkedeki emlak sektörünün çözülmesi için yeni bir adım atıldı. İŞte yeni planın tüm ayrıntıları...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

TBMM'ye sunuldu! Deprem Fonu kurulacak!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulacak ve elde edilen gelirler bu fono aktarılacak.

Mega projeler için Finansman Fonu kurulacak!

Meclis’te görüşmeleri süren ve Bankacılık Kanunu’nda yeni düzenlemeler öngören kanun tasarısına göre, mega projelerin finansmanında sermaye piyasaları kullanılacak.

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Çevre, imar ve enerji için mahkemeler kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Buna göre, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak...

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

İmar alanları için özel mahkemeler kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu kapsamında çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kurulacak.

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de satışa sunulan Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 1.1 milyar TL bedelle yeniden satışa çıkardı.

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Kanal İstanbul için enerji çalışmaları başladı!

BEDAŞ, Kanal İstanbul'un güzergahının belli olmasıyla birlikte proje için kurulacak şantiye ve kanal hattında enerji çalışmalarına başladı..

Aile gayrimenkul yatırım fonu kurulacak!

Omurga Yapı "Omurga Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu” için dörtte bir talep topladı. Omurga Gayrimenkul Portföy, fon portföyünü oluşturduğunda borsa® halka arz edecek. Şirket ikinci fonunu ise bu sene ihraç etmeye hazırlanıyor...

Enerji fonu kurulacak mı Haberi

Enerji fonu kurulacak mı

Enerji sektörü oyuncularını buluşturacak olan The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı yarın başlıyor. Toplantı öncesi 'enerji fonu' önerisi gündeme gelirken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıllık süreçte bu alandaki yatırımlar için 120 milyar dolarlık kaynağa ihtiyacı olduğu belirtildi. Devletin de destek sağlayacağı bir enerji fonu kurularak finansörler çekme yoluna gidilmesi gerektiği önerildi. BEC İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü, "Bu fon belki ileride bölgesel bir fona da dönüşebilir. Fonu çok akıllıca oluşturmamız lazım. Çünkü kimse devletin direksiyonda olduğu bir fona yatırım yapmak istemez"...