07 / 07 / 2024

enerji piyasası ne durumda

enerji piyasası ne durumda

EPDK Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk, " En önemli konular, tüketicinin güçlendirilmesi, piyasadaki rekabetin sağlanması hususunda yatırımcının kafasında oluşabilecek endişelerinin giderilmesi veenerji arz güvenliğinin sağlanması " dedi.

EPDK toplantısında tavan fiyat gündeme gelmedi!

Edinilen bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu toplantısı sona erdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 'nun ( EPDK ) gerçekleştirdiği toplantıda tavan fiyat konusu gündeme gelmedi.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Yusuf Geçgel ne zaman doğdu? İngiltere’ye neden gitti? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Yusuf Geçgel nerede doğdu? Hangi üniversitede eğitim aldı? Ne zaman yönetim kurulu üyesi oldu? İşte Yusuf Geçgel ile ilgili tüm detaylar...

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldiğini açıkladı.

Bitcoin, alt coinler ve kripto para piyasası ne zaman yükselecek?

Kasım ayı itibariyle hızlı bir çakılma yaşayan kripto para piyasasında düşüş yüzde 70'leri bulurken, Bitcoin ve diğer alt coinlerin ne zaman yükseleceği merak konusu oldu.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul kararıyla onaylanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne yönelik açıklama yaptı. Peki Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları haftayı düşüşle kapatıyor! Bu hafta altın piyasası ne olur?

Altın piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi altın piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki altın fiyatları hafta içi ne oldu, bu hafta ne olur? İşte cevabı...

enerji piyasası ne durumda Haberi

enerji piyasası ne durumda

Enerji Uzmanları Derneği ve EPDK Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk, " Enerji piyasalarında düzenleyici otorite açısından yakın gelecekteki en önemli konular, tüketicinin güçlendirilmesi, piyasadaki rekabetin sağlanması hususunda yatırımcının kafasında oluşabilecek endişelerinin giderilmesi veenerji arz güvenliğinin sağlanması" dedi.


Ertürk, AA muhabirine enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.


Türkiye’nin doğusundaki ülkelerde var olan enerji kaynaklarının, ulaştırma maliyetlerinin düşük tutularak batıdaki talebe ulaştırılmasının, Türkiye’nin enerjide hub olmasını sağlayacağını belirten Ertürk, "Rusya’nın Güney Akım’ı Türkiye üzerinden geçirme hamlesi Türkiye'nin hub olmasının beklenenden daha erken olabileceğini gösterdi" diye konuştu.


Sıvılaştırma gibi alternatif taşıma maliyetleri yüksek olduğu için doğalgaz alanında bir hub olmanın daha önemli olduğunu belirten Ertürk, "Bu süreçte, Rusya, Irak, İran, Katar ve Türkmenistan'dan gelebilecek doğalgaz boru hatları ile oluşacak kaynak çeşitliğinin batıya yönlendirildiği bir piyasayı Türkiye’de...