04 / 05 / 2024

enerji sektöründe yabancı yatırımcılar

enerji sektöründe yabancı yatırımcılar

Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı yapan yurtdışı yerleşikler, enerji sektörüne 2 milyar 516 milyon dolarlık yatırım yaparken, toplam yatırımlarının yüzde 24,7'sini bu sektörde gerçekleştirdi...

Konut sektöründe çıkış yolu!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, son iki yıldır daralan konut sektöründe yabancıya satışın daha önemli hale geldiğini ifade etti…

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

İnşaat ve enerji sektöründe kredi krizi!

Bankalar ve şirketler inşaat ve enerji sektöründe 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları değişti!

Hem Türk hem de yabancı yatırımcıların geleneksel yatırımlardan çıkıp sürdürülebilir gelir getiren yatırım araçlarına yöneldiğini belirten FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, gayrimenkul sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe ustalık zamanı!

Hürriyet Emlak Projeland CEO’su Olejnik, konut sektöründe ilk yarıda talebin ağırlıklı yabancı alıcılardan geleceğini söyledi...

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi gayrimenkul sektöründe de heyecan yarattı.

Gayrimenkul sektöründe 2016 yılı zor geçecek!

HSBC Global Research tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de gayrimenkul piyasasının zor bir yıl ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Raporda gayrimenkul sektöründe yabancı talebinde de düşüş olduğu bilgisi yer aldı.

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

Bodrum gayrimenkul sektöründe atağa geçti!

Turizmden sonra konutta atak yaptı Yerli ve yabancı turistin gözdesi Bodrum, gayrimenkul sektöründe de gelişiyor, İstanbul'a alternatif arayan inşaat firmaları bölgeye yöneldi.

Konut sektöründe yeni cazibe merkezi Yalova Yolu oluyor!

Bursa'da inşaat sektöründe nitelikli projelere imza atan Alpiş Group, Türkiye'deki güven ve istikrar ortamının devam edeceği beklentisi ile özellikle yabancı yatırımcıları hedefleyen yeni bir konut projesine başlıyor.

enerji sektöründe yabancı yatırımcılar Haberi

enerji sektöründe yabancı yatırımcılar

GEÇEN yıl Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı yapan yurtdışı yerleşikler, enerji sektörüne 2 milyar 516 milyon dolarlık yatırım yaparken, toplam yatırımlarının yüzde 24,7'sini bu sektörde gerçekleştirdi, inşaat ve gayrimenkul yatırımları ise bir önceki yıla göre yüzde 84,5 ve yüzde 24,9 geriledi. 


Akşam...